Macron are un plan pentru cei care refuză vaccinul: Vrea să-i enerveze și să le facă viața grea până se vaccinează (Video)

Macron are un plan pentru cei care refuză vaccinul: Vrea să-i enerveze și să le facă viața grea până se vaccinează  (Video)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a devenit ţinta criticilor după ce a adoptat un ton dur faţă de persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, afirmând că scopul său a fost de ”a-i scoate din sărite” pe oamenii respectivi atât de mult încât aceştia să ajungă să se vaccineze, transmite DPA.

”Vreau să îi scot din sărite şi vom continua să facem asta până la final”, a declarat Macron, citat de cotidianul Le Parisien. El s-a referit la cei 9% dintre adulţii din Franţa care nu s-au vaccinat cu două doze împotriva COVID-19.

Şeful statului francez a explicat că se opune vaccinării obligatorii a populaţiei şi că strategia este de a face mai dificilă viaţa persoanelor nevaccinate, astfel încât să le determine să se vaccineze.

”Nu vă vom arunca în închisoare, nu vă vom forţa să vă vaccinaţi!”, a spus el.

Macron's vow to 'piss off' the unvaccinated angers opponents • FRANCE 24 English

Remarcile lui Emmanuel Macron au provocat un val de critici, mai mulţi politicieni din opoziţie acuzându-l că a folosit un limbaj vulgar.

Lidera extremei drepte Marine Le Pen, candidată la viitoarele alegeri prezidenţiale, a spus că Macron nu merită funcţia de preşedinte, în timp ce candidatul extremei stângi, Jean-Luc Melenchon, a calificat drept ”şocantă” declaraţia şefului statului.

Candidatul ecologist Yannick Jadot a scris că lui Macron nu îi pasă de oameni, în timp ce liderul socialist Olivier Faure a spus că declaraţia respectivă este sub nivelul funcţiei de preşedinte al Franţei.

«Emmerder les non-vaccinés» : la déclaration d'Emmanuel Macron met le feu à l'Assemblée nationale

Guvernul a prezentat un nou set de măsuri care ar permite doar celor vaccinaţi împotriva COVID-19 să aibă acces, de la 15 ianuarie, în restaurante, baruri, obiective culturale şi trenuri pe distanţe lungi. Măsurile sunt dezbătute în Adunarea Naţională. Senatul va trebui să-şi dea de asemenea acordul.

Franţa a înregistrat marţi un nou record zilnic al noilor cazuri de COVID-19, cu 271.686 contaminări în 24 de ore.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇