În Franța, numărul pacienţilor aflați la terapie intensivă se află la cel mai înalt nivel din luna mai

În Franța, numărul pacienţilor aflați la terapie intensivă se află la cel mai înalt nivel din luna mai

În serviciile de terapie intensivă din Franţa sunt în îngrijire peste 3.000 de pacienţi cu Covid-19 pentru prima dată din luna mai, potrivit datelor publicate luni de autorităţile sanitare.

Franţa numără 15.918 de bolnavi cu Covid-19 spitalizaţi în total, cu aproape 400 mai mulţi decât duminică, notează AFP.

Numărul de cazuri noi a fost de 15.075 în 24 de ore, dar aceste date sunt în mod tradiţional scăzute în ziua de luni. În ultimele şapte zile, media a urcat la 52.885 de cazuri zilnice.

Numărul deceselor de la începutul epidemiei a ajuns la 121.493.

ADVERTISING

În loc de restricţii privind circulaţia şi activităţile, guvernul de la Paris se bazează pe vaccinare pentru a opri recrudescenţa pandemiei, foarte netă de la sosirea "al cincilea val" în noiembrie.

Prin urmare, vaccinarea ar urma să fie deschisă copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani începând de miercuri. Această categorie de vârstă nu este afectată de permisul sanitar.

Executivul elaborează un proiect de lege, pe care intenţionează să-l facă adoptat până la sfârşitul lunii ianuarie, astfel încât permisul sanitar să lase locul unui paşaport de vaccinare, rezervat persoanelor complet vaccinate.

ADVERTISING

Potrivit autorităţilor sanitare, 52.544.638 de persoane au primit cel puţin o injecţie (77,9% din populaţie), iar 51.476.035 de persoane au un program complet de vaccinare (76,3% din populaţie). Au fost administrate peste 19,8 milioane de doze de rapel.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇