Macron a minimalizat palma primită: Sunt fapte izolate

Macron a minimalizat palma primită: Sunt fapte izolate

Preşedintele francez Emmanuel Macron minimalizează evenimentul de marți când a primit o palmă de la un bărbat, în timpul unei vizite la Tain-l’Hermitage.

El denunţă ”fapte izolate”, comise de către ”indivizi ultraviolenţi”, relatează AFP.

”Aş vrea ca indivizi izolaţi sau oameni care merg către extreme să nu facă să se uite restul”, declară el într-un interviu acordat publicaţiei Dauphiné Libéré.

Macron îndeamnă la ”relativizarea acestui incident care este, cred eu, un fapt izolat” şi subliniază necesitatea ”respectării funcţiilor în ţară”.

ADVERTISING

”Funcţiile, indiferent care sunt ele, sunt mai mari ca noi şi nu trebuie să facă obiectul unor agresiuni”, pledează el, făcând o paralelă cu cazuri de agresări ale unor primari, în ultimele luni.

”Este o prostie. Iar când prostia se aliază cu violenţa este inacceptabil”, a declarat Macron, marţi seara, când a făcut o lungă baie de mulţime, la Valence, împreună cu soţia sa, Brigitte.

În privinţa unei temeri de a se întoarce la contactul cu francezii, Macron dă asigurări că nu are vreuna.

”Eu voi continua să merg peste tot”, dă el asigurări. ”Merg mereu în contact, în raza ţipătului, cum spun eu. Şi ţin la acest lucru. Oamenii îmi transmit furia, uneori disperarea lor, iar eu sunt mereu acolo”, insistă Macron, îndemnând ”să nu se cedeze deloc violenţei”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇