Lukașenko e grav bolnav și a fost internat de urgență - presă

Lukașenko e grav bolnav și a fost internat de urgență - presă

Grav bolnav, președintele belarus Alexandr Lukașenko ar fi internat de sâmbătă, 13 mai, la o clinică la care accesul populației a fost restricționat, potrivit mai multor surse din presa internațională.

Reuters a transmis, încă de pe 9 mai, că președintele Lukașenko a participat, la Moscova, la parada organizată anual de Vladimir Putin de ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste.

Dar liderul belarus nu era în formă.

„Lukașenko, un aliat apropiat al lui Putin, arăta obosit și puțin nesigur pe propriile picioare.

ADVERTISING

Iar pe mâna dreaptă avea un bandaj.

Toate aceste aspecte au stârnit dezbateri în spațiul public cu privire la sănătatea sa. Deși - în afara acestor indicii - președintele Belarusului n-a dat niciun semn că nu s-ar simți bine”, a transmis Reuters.

Cu toate astea, e de menționat că Alexandr Lukașenko nu a mers pe jos, alături de Putin și alți lideri, de la tribuna oficială până la Monumentul eroului necunoscut, ci a luat un vehicul electric. Asta, deși distanța pe care o avea de parcurs pe jos era de numai 300 m.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, Lukașenko a lipsit atât de la dejunul oficial de dinaintea paradei, cât și de la masa festivă pe care a găzduit-o Vladimir Putin, după parada militară. Au fost evenimente care au ridicat noi semne de întrebare.

E de remarcat și că acesta a apărut rar în public în ultimele două săptămâni. Iar la una dintre apariții, era răgușit.

Publicația bne IntelliNews - parte a companiei media cu același nume, cu sediul la Berlin - citează canale de Telegram ale Opoziției de Belarus, potrivit cărora Lukașenco e spitalizat de sâmbătă, 13 mai.

ADVERTISING

„Președintele Alexandr Lukașhenko a fost adus de urgență înapoi la Minsk, aproape direct din Piața Roșie din Moscova, suferind de o boală misterioasă (...) (la Minsk, Lukașenko a participat la un eveniment, dar nu în uniformă sa militară, cum face în mod normal, ci în costum - n.red.)

Două canale de Telegram ale Opoziției din Belarus au confirmat că Lukașenko a fost spitalizat la Centrul Medical Clinic al Poliției Republicane din Minsk, pe 13 mai, la ora 19:00.

La momentul sosirii sale, intrarea în spital a fost blocată (pentru a nu permite accesul altcuiva - n.red.) iar drumurile până la clinică erau păzite de forțe de ordine.

După ce a trecut coloana oficială (iar Lukașenko a ajuns la spital - n.red.) drumurile au fost redeschise”, potrivit bne IntelliNews.

Alte două publicații din Belarus - Euradio și Belarusian Hajun - au transmis că Alexandr Lukașenko a fost spitalizat.

Până la acest moment, autoritățile din Belarus n-au dat publicității nicio informație oficială despre eventuale probleme de sănătate ale lui Lukașenko.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇