Lukaşenko s-a filmat tăind buşteni pentru a ajuta Europa care ”moare de frig” (Video)

Lukaşenko s-a filmat tăind buşteni pentru a ajuta Europa care ”moare de frig” (Video)

Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko, principalul aliat al Rusiei, a publicat miercuri o înregistrare video în care apare în timp ce taie lemne pentru a ajuta Europa „să nu moară de frig” în iarna care se apropie.

Această ironie intervine într-un moment în care ţările europene, confruntate cu o explozie a preţului la gaze şi electricitate din cauza conflictului în Ucraina, se aşteaptă la penurii şi cer locuitorilor lor „sobrietate” energetică, potrivit France Presse.

În această înregistrare video, difuzată de televiziunea naţională, Lukaşenko poate fi văzut înarmat cu un topor în faţa unui morman de buşteni proaspăt tăiaţi.

ADVERTISING

"Nu vom lăsa Europa să moară de frig", afirmă liderul belarus râzând. "Îi vom ajuta pe fraţii noştri. Poate că şi ei ne vor ajuta într-o zi la fel", adaugă el, înainte de a despica un buştean cu o lovitură puternică de topor.

"Europa nu poate să facă mofturi în acest moment. Brad sau mesteacăn, important e să le fie cald", a continuat Lukaşenko.

Această punere în scenă a liderului belarus, obişnuit cu apariţii publice insolite, intervine în timp ce relaţiile între ţările europene şi Minsk, aliat al Moscovei, sunt extrem de tensionate.

ADVERTISING

Belarus, situat la frontiera cu Ucraina, şi-a pus teritoriul la dispoziţia Moscovei pentru a ataca Ucraina.

În cadrul conflictului din Ucraina, Rusia - furnizor major de hidrocarburi pentru Europa - şi-a redus puternic livrările de gaze, provocând temeri de penurii şi un salt al preţurilor.

Această inflaţie a preţurilor la energie suscită temeri privind o gravă criză energetică în această iarnă în Europa, determinând guvernele europene să ceară populaţiei şi companiilor să-şi reducă consumul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇