Liderii UE sunt șocați, după ce Zelenski le-a spus că ar putea fi ultima dată când îl văd în viață

Liderii UE sunt șocați, după ce Zelenski le-a spus că ar putea fi ultima dată când îl văd în viață

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus liderilor UE că „ar putea fi ultima dată când mă vedeți în viață”, în timpul unei videoconferințe care a avut loc joi seară, au declarat două surse europene.

Premierul suedez, Magdalena Andersson, care a participat la videoconferință, a declarat agenției de presă TT că, atunci când liderii UE și-au luat rămas bun de la Zelensky, au știut că s-ar putea să nu-l mai vadă, scrie Business Insider.

Urmăreşte LIVE conflictul din Ucraina şi bătălia pentru Kiev

ADVERTISING

Și premierul bulgar Kiril Petkov spune că liderii europeni au rămas șocați după convorbirea cu Zelenski, care li s-a adresat ca și cum și-ar fi luat adio de la ei.

”A fost o discuție foarte emoționantă. Președintele Zelenski, care era într-un buncăr, a apărut și ne-a spus: Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ținte a Rusiei”, a spus Petkov, citat de Euractiv.

”Te cutremuri, pentru că omul ăsta, care cere ajutor și sprijin, ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore. Acest lucru ne-a zguduit pe toți, deoarece una e să vezi victime ca statistici la televizor și alta e să privești pe cineva în ochi, pentru care supraviețuirea e o chestiune de ore”, a continuat Petkov.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a mai afirmat că niciun stat membru UE nu a fost cu adevărat pregătit pentru invazia masivă a Rusiei în Ucraina.

”Niciun lider al UE nu s-a așteptat la un atac atât de masiv. Era de așteptat ca tancurile rusești să intre în Donețk și Lugansk, dar nimeni nu se aștepta la un atac atât de masiv, cu atât de multe victime. O treime din armata ucraineană a fost deja distrusă”, a subliniat Petkov.

Zelenski a spus și joi seara că are informații că este ținta numărul 1 a Rusiei.

”Potrivit informațiilor noastre, inamicul m-a declarat ținta numărul 1, iar familia mea e ținta secundară. Vor să distrugă Ucraina politic, distrugându-i președintele”, a spus Zelenski, într-o declarație după miezul nopții.

ADVERTISING

Vezi şi ce s-a întâmplat în prima zi de război, după ce Putin a ordonat invazia


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇