Rusia amenință Finlanda și Suedia cu ”consecințe grave” dacă aderă la NATO

Rusia amenință Finlanda și Suedia cu ”consecințe grave” dacă aderă la NATO

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zakharova a avertizat că Rusia va răspunde militar și politic dacă Finlanda și Suedia intră în NATO.

Zakharova a avertizat că dacă vreuna din cele două țări va avea intenția să devină stat membru NATO, ”vor fi consecințe serioase militare și politice”.

Finlanda participă astăzi la summitul NATO de la Bruxelles.

În orice caz, premierul finalndez Sanna Marin a declarat luna trecută că este foarte puțin probabil ca Fințanda să aplice pentru apartenența la NATO în mandatul său.

ADVERTISING

Declarațiile venite de la Moscova sunt extrem de îngrijorătoare, având în vedere că tot cu invocarea de intenții de a aderare la NATO au început și agresiunile împotriva Ucrainei, concretizate deja într-o invazie totală.

Rusia a atacat Ucraina joi, la 5 diminața, bombardamentele zguduind continuu de atunci numeroase orașe. Vineri se dă lupta pentru Kiev, rușii încercând să preia controlul asupra capitalei.

Președintele Zelenski a cerut Rusiei să vină la masa negocierilor de pace, iar Kremlinul a anunțat că e de acord, dar doar dacă soluția de pe masă e demilitarizarea Ucrainei. Însă la scurt timp după aceea s-a adresat direct soldaților ucraineni, cerându-le să organizeze o lovitură de stat și să înlăture de la putere ”gașca de drogați și neonaziști” care îi folosesc pe ei și familiile lor drept scuturi umane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Între timp, după multe ezitări, oficialii europeni au decis, în sfârșit să îl pună pe lista neagră pe Vladimir Putin.

Rusia a capturat de joi Insula Șerpilor și două nave sub pavilion Republica Moldova și Japonia au fost avariate de rachete lansate de ruși.

Iată filmul zilei în care Putin a lansat războiul total în Ucraina

Vezi și cum se desfășoara a doua zi de război în Ucraina

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇