Putin a cerut armatei să preia puterea în Ucraina: Va fi mai uşor să negociez cu voi decât cu gașca de drogați și neo-naziști (Video)

Putin a cerut armatei să preia puterea în Ucraina: Va fi mai uşor să negociez cu voi decât cu gașca de drogați și neo-naziști (Video)

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut vineri militarilor ucraineni „să preia puterea” la Kiev şi să-l înlăture pe preşedintele Volodmir Zelenski şi anturajul său, pe care i-a calificat drept „neonazişti şi drogaţi”, relatează AFP şi Reuters.

„Fac încă o dată apel la personalul militar şi la forţele armate ale Ucrainei: nu le permiteţi neonaziştilor (…) să vă folosească copiii, soţiile şi bătrânii ca scuturi umane”, a spus Putin la o reuniune a Consiliului rus de securitate transmisă la televiziune.

ADVERTISING

"Luaţi puterea în mâinile voastre. Mi se pare că va fi mai uşor să negociez cu voi decât cu gașca de drogați și neo-naziști", a mai transmis Putin armatei ucrainene, precizând că nu luptă cu unităţi ale armatei ci cu formaţiuni naţionaliste care se comportă "ca nişte terorişti" utilizând civili "ca scuturi umane".

Amintim că Putin continuă să îl numască nazist pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, acesta fiind evreu.

Putin a adăugat că militarii ruşi în Ucraina acţionează "curajos, profesionist şi eroic".

Rusia a atacat Ucraina joi, la 5 dimineața, bombardamentele zguduind continuu numeroase orașe. Vineri se dă lupta pentru Kiev, rușii încercând să preia controlul asupra capitalei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Președintele Zelenski a cerut Rusiei să vină la masa negocierilor de pace, iar Kremlinul a anunțat că e de acord, dar doar dacă soluția de pe masă e demilitarizarea Ucrainei. Între timp, după multe ezitări, se pare că oficialii europeni au decis, în sfârșit să îl pună pe lista neagră pe Vladimir Putin și urmează să anunțe sancțiuni.

Iată filmul zilei în care Putin a lansat războiul total în Ucraina

Vezi și cum se desfășoara a doua zi de război în Ucraina

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇