Liderii G7 vor cere OMS o nouă anchetă privind originea coronavirusului

Liderii G7 vor cere OMS o nouă anchetă privind originea coronavirusului

Liderii G7 vor cere Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii o nouă anchetă, transparentă, privind originea coronavirusului, potrivit unui proiect de comunicat divulgat înaintea întâlnirii.

Apelul a fost iniţiat de administraţia Joe Biden şi urmează deciziei preşedintelui SUA de a extinde ancheta americană privind originile pandemiei, informează The Guardian.

Unul dintre serviciile de informaţii înclină spre teoria că SARS-CoV-2 a provenit din laborator.

La nivel global, oamenii de ştiinţă consideră că explicaţia cea mai plauzibilă este că acesta a trecut la oameni de la un animal-gazdă, ca fenomen natural.

ADVERTISING

O anchetă făcută de o echipă a OMS în China, la începutul acestui an, a arătat că este „foarte improbabil” ca pandemia să fi început într-un laborator.

Potrivit Bloomberg News, care a relatat că a consultat proiectul de comunicat, G7 şi-a luat şi angajamentul de a livra 1 miliard de doze de vaccinuri anti-Covid în următorul an, pentru a accelera protecţia la nivel global împotriva bolii Covid-19.

Înainte de a ajunge la summit, Biden a spus că SUA vor cumpăra 500 de milioane de doze de vaccin pentru a fi distribuite în alte state.

ADVERTISING

Comunicatul, care deseori este divulgat înainte de summit-ul G7, ar urma să fie finalizat duminică, după întâlnirea de trei zile de la Cornwall.

Bloomberg a mai relatat că documentul de anul acesta va conţine un angajament privind combaterea muncii forţate în lanţurile de aprovizionare la nivel global, inclusiv sectoarele energiei şi confecţiilor, şi unde există munca forţată pentru minorităţi.

El va cuprinde şi un angajament de a încheia restricţiile inutile în cazul exporturilor de vaccin, dar şi angajamente privind trecerea la vehicule cu zero emisii de carbon şi promisiunea de noi finanţări pentru protejarea mediului.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇