Nici acum nu a fost identificat animalul aflat la originea SARS-CoV-2. OMS nu știe sigur nici dacă virusul a ”scăpat” din laborator

Nici acum nu a fost identificat animalul aflat la originea SARS-CoV-2. OMS nu știe sigur nici dacă virusul a ”scăpat” din laborator
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

O echipă internaţională de experţi chinezi şi din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a anchetat la Wuhan, nu a găsit indicii cu privire la prezenţa noului coronavirus în acest oraş înainte de decembrie 2019 şi că nu a identificat animalul aflat la originea bolii.

”Nu există probe suficiente (…) pentru a stabili dacă SARS-CoV-2 s-a răspândit la Wuhan înainte de decembrie 2019”, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, şeful delegaţiei chineze, Liang Wannian.

Transmiterea virusului de la animal la om este probabilă, însă acest animal ”nu a fost identificat încă”, a anunţat Liang Wannian.

ADVERTISING

Noul coronavirus probabil că nu a ”scăpat” dintr-un laborator din China

Noul coronavirus probabil că nu a ”scăpat” dintr-un laborator chinez, a punctat Peter Ben Embarek, un expert OMS în securitate alimentară şi boli animale, care a prezentat un rezumat al anchetei.

Institutul de Virusologie din Wuhan a colectat numeroase eşantioane ale acestui virus, un lucru care a condus la acuzaţii - nedovedite - cu privire la faptul că s-ar afla la originea pandemiei, prin ”scăparea” virusului în oraş.

China respinge ferm această acuzaţie şi a răspândit, la rândul său, teorii potrivit cărora virusul ar proveni din alte părţi.

ADVERTISING

Experţi ONU din zece ţări au vizitat, la Wuhan, în afară de Institutul de Virusologie, spitale, institute de cercetare, o piaţă tradiţională legată de epidemie şi alte locuri.

Această vizită a echipei OMS la Wuhan a fost negociată luni de zile. China nu a acceptat-o iniţial, din cauza unor presiuni în cadrul Adunării OMS, în mai. Beijingul a respins apeluri la o anchetă strict independentă.

Autorităţile chineze menţin un control strict asupra informaţiilor cu privire la posibilele cauze ale pandemiei de Covid-19, care s-a soldat cu peste 105 milioane de contaminări şi 2,3 milioane de morţi în lume.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇