Joe Biden s-a întâlnit cu șeful Mossad și au vorbit despre Iran și acordul nuclear din 2015

Joe Biden s-a întâlnit cu șeful Mossad și au vorbit despre Iran și acordul nuclear din 2015

Președintele american Joe Biden a avut o întâlnire cu Yossi Cohen, directorul serviciului secret israelian Mossad. Biden i-ar fi spus lui Cohen că mai e mult și bine până când SUA vor reveni la acordul nuclear din 2015.

”SUA mai au un drum lung de parcurs în discuțiile cu Iranul înainte de a fi de acord să revină la respectarea deplină a acordului nuclear din 2015”, i-ar fi spus Biden lui Cohen, vineri, în cadrul unei întrevederi la Casa Albă.

Informația a fost obținută de Axios de la un înalt oficial israelian care știe mai multe detalii despre discuții.

ADVERTISING

Cohen, care este director al Mossad din 2016, a prezentat poziția Israelului cu privire la această problemă, spunându-i lui Biden că ar fi o greșeală ca SUA să revină la acord fără a-l îmbunătăți mai întâi.

La rândul său, Biden l-a asigurat pe Cohen că SUA vor continua să ia în considerare și pe viitor ”poziția Israelului”.

Poziția oficială a SUA

În schimb, un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA a declarat că la reuniunea de la Casa Albă au participat Cohen și consilierul Jake Sullivan și alți oficiali ai securității naționale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Despre Biden, purtătorul de cuvânt a spus că ”a fost prezent doar pentru a-și exprima condoleanțele pentru tragedia de la Muntele Meron”.

Cu toate acestea, un oficial israelian răstoarnă situația și susține că întâlnirea era programată, iar Biden nu a apărut ”doar câteva minute”. În plus, întrevederea nici nu ar fi fost pe acest subiect, tragedia, ci strict pentru a discuta despre Iran.

Întâlnirea a avut loc vineri înainte de prânz, chiar după ce Biden l-a sunat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, pentru a-i oferi condoleanțe.

ADVERTISING

Întâlnirea ar fi durat o oră. Din partea Israelului, a participat doar Cohen. Din partea SUA, au participat Biden, Sullivan și directorul CIA, Bill Burns.

Casa Albă a refuzat să comenteze pe marginea întâlnirii.

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇