Joe Biden s-a întâlnit cu șeful Mossad și au vorbit despre Iran și acordul nuclear din 2015

Joe Biden s-a întâlnit cu șeful Mossad și au vorbit despre Iran și acordul nuclear din 2015

Președintele american Joe Biden a avut o întâlnire cu Yossi Cohen, directorul serviciului secret israelian Mossad. Biden i-ar fi spus lui Cohen că mai e mult și bine până când SUA vor reveni la acordul nuclear din 2015.

”SUA mai au un drum lung de parcurs în discuțiile cu Iranul înainte de a fi de acord să revină la respectarea deplină a acordului nuclear din 2015”, i-ar fi spus Biden lui Cohen, vineri, în cadrul unei întrevederi la Casa Albă.

Informația a fost obținută de Axios de la un înalt oficial israelian care știe mai multe detalii despre discuții.

ADVERTISING

Cohen, care este director al Mossad din 2016, a prezentat poziția Israelului cu privire la această problemă, spunându-i lui Biden că ar fi o greșeală ca SUA să revină la acord fără a-l îmbunătăți mai întâi.

La rândul său, Biden l-a asigurat pe Cohen că SUA vor continua să ia în considerare și pe viitor ”poziția Israelului”.

Poziția oficială a SUA

În schimb, un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA a declarat că la reuniunea de la Casa Albă au participat Cohen și consilierul Jake Sullivan și alți oficiali ai securității naționale.

ADVERTISING

Despre Biden, purtătorul de cuvânt a spus că ”a fost prezent doar pentru a-și exprima condoleanțele pentru tragedia de la Muntele Meron”.

Cu toate acestea, un oficial israelian răstoarnă situația și susține că întâlnirea era programată, iar Biden nu a apărut ”doar câteva minute”. În plus, întrevederea nici nu ar fi fost pe acest subiect, tragedia, ci strict pentru a discuta despre Iran.

Întâlnirea a avut loc vineri înainte de prânz, chiar după ce Biden l-a sunat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, pentru a-i oferi condoleanțe.

ADVERTISING

Întâlnirea ar fi durat o oră. Din partea Israelului, a participat doar Cohen. Din partea SUA, au participat Biden, Sullivan și directorul CIA, Bill Burns.

Casa Albă a refuzat să comenteze pe marginea întâlnirii.

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇