Italia este prima ţară din Europa care va produce vaccinul rusesc Sputnik V

Italia este prima ţară din Europa care va produce vaccinul rusesc Sputnik V

Fondul rus de investiţii directe (RDIF) urmează să coopereze cu Adienne Pharma & Biotech din Elveţia, pentru producerea vaccinului Sputnik V în Italia, a declarat directorul executiv al RDIF, Kirill Dmitriev.

„Suntem în discuţii cu guvernul Italiei. Există multe regiuni entuziaste în ceea ce priveşte Sputnik V, care doresc să îl producă pe plan intern. Pentru prima dată cooperăm acum cu compania elveţiană Adienne Pharma & Biotech pentru producţia Sputnik V în Italia”, a declarat Dmitriev, într-un interviu acordat canalului de televiziune italian Rai 3.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Mecanismul de fabricaţie va contribui la crearea de noi locuri de muncă şi va oferi Italiei posibilitatea de a controla produsul.

Producţia Sputnik V în Italia ar putea începe încă din iunie. RDIF a anunţat că este în discuţi şi cu Germania şi Franţa.

Sputnik V, care are o rată de eficacitate raportată de 92% pentru prevenirea infecţiilor cu COVID-19, este un vaccin cu două doze, cu cerinţe de depozitare la rece mai mici decât cele produse de Pfizer şi Moderna și a fost autorizat pentru utilizare de urgenţă în cel puţin 20 de ţări.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖