Şeful ISU Constanţa recunoaşte: S-au strecurat erori la intervenţie. Autoscara a fost trimisă la 5 minute după ce femeia căzuse deja

Şeful ISU Constanţa recunoaşte: S-au strecurat erori la intervenţie. Autoscara a fost trimisă la 5 minute după ce femeia căzuse deja

Colonelul Cristian Amarandei, şeful ISU Constanţa, a recunoscut miercuri că „s-au strecurat niște erori cu privire la timpul în care a ajuns autoscara la locul intervenției” de ieri, de la blocul în flăcări.

Mai exact, autoscara a fost trimisă la 5 minute după ce femeia căzuse deja.

IGSU transmitea ieri că ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09:25, iar autoscara a ajuns două minute mai târziu. 

Cristian Amarandei a spus însă azi că, pe baza înregistrărilor, autoscara a plecat de la Detașamentul de Pompieri Palas la ora 9:30, iar la 9:39 a trecut prin fața inspectoratului.

ADVERTISING

"Din păcate, s-au strecurat nişte erori în ceea ce priveşte timpul în care a ajuns la locul intervenţiei autoscara, autoscara fiind o autospecială din cadrul altui detaşament, Detaşamentul Palas. Acesta se află la o distanţă de aproximativ 8-9 kilometri faţă de locul producerii incendiului. Din datele ulterioare, s-a constatat că această autospecială a ajuns în jurul orei 9.41 şi nu cum s-a declarat iniţial, 9:27".

Inspectorul şef a precizat că "există o neconcordanţă între ce comunica personalul de serviciu din dispecerat si ceea ce ne comunică personalul de serviciu de la Detaşamentul Palas".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Oficialul ISU a menţionat că incendiul a fost anunţat în dispecerat la ora 9:17, însă "timpul până când echipajul a fost alertat nu este explicat de funcţionarul de serviciu de la Detaşamentul Palas (...) Credem că acolo a fost o eroare, la Detaşamentul Palas".

Colonelul a fost întrebat şi dacă a fost solicitată autoscara abia după ce femeia a căzut de la etaj. "Aceste aspecte le verificăm acum. În mod normal, autoscara trebuia solicitată după primirea apelului şi după ce erau alertate echipajele de la Detaşamentul Fripis”, a spus şeful ISU Dobrogea.

ADVERTISING

În plus, oficialul susţine că unul dintre motivele pentru care a ajuns greu autospeciala a fost un ambuteiaj la intersecția străzii Mircea cel Bătrân și Bulevardul Mamaia: „În acest sens, a fost solicitat sprijinul unei mașini de poliție pentru defluire”.

Un puternic incendiu a izbucnit, marţi, într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc de pe bulevardul Mamaia din Constanţa. O femeie aflată în apartament a încercat să scape ieşind în exteriorul balconului şi a căzut în gol de la etaj. Iniţial, femeia şi soţul acesteia reuşiseră să iasă din apartament, însă ea s-a întors în locuinţă pentru a recupera un laptop.

Tragedia a avut loc în contextul în care primele echipaje de pompieri venite la faţa locului nu aveau nici autoscară şi nici o saltea pe care femeia să poată sări.

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu și anchetează intervenția pompierilor ISU Constanța, ei vizează fapta de neglijență în serviciu.

Parchetul Militar a deschis dosar pentru neglijenţă în serviciu în cazul intervenţiei pompierilor la incendiul din Constanţa

În paralel se desfășoară o a doua investigație penală, pentru distrugere și ucidere din culpă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇