Israelul spune că 3.150 de rachete au fost lansate din Gaza spre teritoriul său. 42.000 de palestinieni şi-au părăsit locuinţele, din cauza războiului

Israelul spune că 3.150 de rachete au fost lansate din Gaza spre teritoriul său. 42.000 de palestinieni şi-au părăsit locuinţele, din cauza războiului

Cifrele conflictului israeliano-palestinian arată că zeci de mii de oameni și-au părăsit casele în Gaza, în timp ce Israelul acuză că s-au tras peste 3.000 de rachete spre teritoriul său.

Astfel, armata israeliană a transmis, luni, că, la o săptămână de la începerea bombardamentelor, militanţii palestinieni au lansat aproximativ 3.150 de rachete din Fâşia Gaza spre Israel.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Aproximativ 460 de rachete nu au trecut graniţa şi s-au prăbuşit pe teritoriul Fâşiei Gaza, a adăugat Armata, citată de DPA.

Sistemul israelian de apărare antirachetă "Iron Dome" a avut un procent de interceptare de circa 90%, au mai precizat forţele armate.

DPA notează că luni dimineaţă nu existau încă date despre numărul de atacuri ale Israelului asupra Fâşiei Gaza.

Agenție a ONU: 42.000 de palestinieni din Gaza şi-au părăsit locuinţele

Pe de altă parte, 42.000 de palestinieni din Gaza şi-au părăsit locuinţele. Ei au căutat adăpost în 50 de şcoli conduse de Agenţia ONU pentru ajutorarea refugiaţilor (UNRWA), a spus, luni, un purtător de cuvânt al organizaţiei, citat de DPA.

Peste 2.500 de persoane au fost lăsate fără locuinţă după ce casele lor au fost distruse.

Israelul spune că atacă doar poziţii ale militanţilor, însă unele dintre acestea se află în mijlocul unor zone rezidenţiale aglomerate.

Conform Israelului, armata face tot posibilul pentru a evita victimele civile. 

Amintim că militanţii palestinieni din Fâşia Gaza au început să lanseze rachete asupra Israelului în urmă cu o săptămână, în seara zilei de 10 mai.

Armata israeliană a răspuns cu un asalt masiv asupra ţintelor Hamas din Gaza.

Comparativ, în timpul războiului de 51 de zile din Gaza din 2014 au fost lansate spre Israel 4.481 de rachete.

Citește mai multe informații despre acest conflict:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!