Iohannis merge la Paris. Macron ține o reuniune pe tema războiului din Ucraina

Iohannis merge la Paris. Macron ține o reuniune pe tema războiului din Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis pleacă la Paris, unde va participa luni, împreună cu o serie de lideri aliaţi, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Reuniunea de nivel înalt este organizată de Emmanuel Macron, iar discuţiile vor viza evoluţia războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, implicaţiile acestuia asupra securităţii europene şi euroatlantice, precum şi identificarea opţiunilor pentru intensificarea asistenţei pentru Ucraina.

Klaus Iohannis salută demersul preşedintelui francez şi subliniază că unitatea şi solidaritatea comunităţii internaţionale în sprijinul acordat Ucrainei sunt esenţiale şi trebuie menţinute, adaugă comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

ADVERTISING

De asemenea, Klaus Iohannis va reafirma, şi cu această ocazie, poziţia constantă a României de susţinere multidimensională a Ucrainei, atât timp cât va fi nevoie.

Anunţul despre întâlnirea de la Paris vine pe fondul veştilor neconfirmate oficial cum că Iohannis ia în considerare să se confrunte cu favoritul Mark Rutte pentru şefia NATO.

Vă recomandăm şi analiza Iohannis șantajează NATO? Cinicul util

Este un moment dificil pentru Ucraina, care se confruntă cu pierderi pe front, dar şi cu lipsa acută de muniţie şi echipamente militare, după ce Congresul american a blocat un pachet consistent de ajutor dorit de preşedintele Joe Biden.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇