Iohannis i-a decorat pe sportivii români medaliaţi la Tokyo: Sunt modele pentru campionii de mâine și o sursă de inspirație pentru fiecare copil

Iohannis i-a decorat pe sportivii români medaliaţi la Tokyo: Sunt modele pentru campionii de mâine și o sursă de inspirație pentru fiecare copil

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe cei nouă sportivi români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la spadă feminin, a primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler, în timp ce Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş, medaliate cu aur la dublu vâsle feminin, au fost decorate cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa I, iar Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă (argint la dublu rame masculin) şi Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari (medalie de argint la patru rame fără cârmaci masculin) au primit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a.

ADVERTISING

Şeful statului i-a felicitat pe cei nouă sportivi pentru rezultatele obţinute, precizând totodată că pe umerii lor apasă aşteptările şi speranţele uriaşe ale românilor.

„Sunt bucuros că am ocazia să vă întâlnesc şi, totodată, să vă recunosc, în numele statului român, performanţele extraordinare obţinute la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Aţi reuşit să urcaţi pe podium la cea mai importantă competiţie din lume şi aţi reprezentat România cu cinste”, a spus Klaus Iohannis

Ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Victoriile de la Tokyo sunt cu atât mai remarcabile cu cât au fost obţinute în condiţii de pandemie, a spus șeful statului.

ADVERTISING

„Jocurile Olimpice din acest an s-au desfăşurat în condiţii cu totul speciale. Pandemia de COVID-19 a făcut, în primul rând, ca ediţia să fie reprogramată, iar sportivii şi publicul deopotrivă să se adapteze rapid noului context”, a mai spus preşedintele Iohannis.

În ceea ce priveşte sportul românesc, Iohannis a afirmat că acesta trebuie să redevină o prioritate, reprezentând un pilon important pentru o societate sănătoasă.

„Este admirabil tot ceea ce aţi făcut pentru sportul românesc, uneori în ciuda a nenumărate şi nedrepte piedici. Ştim cu toţii că există încă multe carenţe în acest domeniu. (...)

ADVERTISING

Sportul trebuie să redevină o prioritate, pentru că reprezintă un pilon important pentru o societate sănătoasă, în care spiritul de fair play, egalitatea, solidaritatea şi toleranţa sunt valori cultivate, promovate şi apărate.

Dumneavoastră sunteţi modelele pentru campionii de mâine. Prin poveştile personale şi anii dedicaţi sportului, reprezentaţi o sursă de inspiraţie pentru fiecare copil care visează să devină campion”, a completat Klaus Iohannis.

La eveniment au participat premierul Florin Cîţu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, şi preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Marius Florea.

Cu 4 medalii, 1 de aur şi 3 de argint, România s-a clasat pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇