Iohannis are motive de "optimism moderat" după cele mai recente cifre ale pandemiei. Ce nu spune preşedintele

Iohannis are motive de "optimism moderat" după cele mai recente cifre ale pandemiei. Ce nu spune preşedintele

Președintele Klaus Iohannis susţine că datele de vineri despre noile cazuri de COVID-19 reprezintă un motiv pentru a fi optimiști, dar moderat.

„Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun, că în ceea ce privește numărul de cazuri noi ne situăm pe un platou„, a spus Iohannis, într-o declaraţie de presă de la Cotroceni în care a lăudat iar măsurile luate de Guvernul Orban.

El a amintit că datele de vineri arată că numărul celor vindecați este apropiat de numărul celor au fost declarați pozitivi.

ADVERTISING

"Să vedem dacă în zilele următoare acest trend se confirmă. Putem spune deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost corecte, măsurile adecvate, însă spun optimism moderat.

Lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem rabdare și dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste masuri. Dacă o facem, atunci peste o săptămână-două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătățire neta a situației", a continuat șeful statului.

Datele de vineri, puse în context

Ce nu spune însă preşedintele este că, deşi a scăzut puţin faţă de ieri numărul persoanelor depistate cu Covid, în schimb, vineri s-a anunţat că alţi 160 de români au murit, iar totalul celor infectaţi până acum, de la începutul pandemiei, a trecut de 400.000.

ADVERTISING

În ultimele 24 de ore, au fost depistate 9.272 de cazuri noi de coronavirus, după prelucrarea a 36.453 de teste.

Joi am avut 10.108 noi cazuri de SARS-CoV-2, în timp ce miercuri au fost raportate 10.269 de cazuri noi, un nou record.

Mai mult, testarea pentru Covid este cumva plafonată sub 40.000 de teste pe zi, desi premierul Ludovic Orban a spus recent că avem o capacitate zilnică de a procesa 50.000.

Joi s-a raportat că au fost făcute 36.963 de teste - doar 20.954 - în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 16.009 la cerere. Miercuri s-au anunțat ca au fost făcute 37.906 de teste - 23.269 de teste în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.637 la cerere.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇