Iohannis a semnat. Adjunctul directorului SRI e pensionar la 48 de ani. Serviciul e condus de un interimar

Iohannis a semnat. Adjunctul directorului SRI e pensionar la 48 de ani. Serviciul e condus de un interimar

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind trecerea în rezervă a adjunctului directorului Serviciului Român de Informaţii, general-locotenent cu trei stele, Cristian Bizadea, care practic se pensionează la 48 de ani. Acesta părăseşte funcţia începând cu data de 1 iunie.

Pensionarea sa vine în contextul unui mare scandal legat de posibile intervenţii ale foştilor generali SRI în justiţie, un trafic de influenţă plătit cu sute de mii de euro.

În plus, SRI nu are oficial șef de aproape un an, din iulie 2023, când fostul director Eduard Hellvig și-a încheiat mandatul, după 8 ani în fruntea serviciului de informații.

ADVERTISING

În prezent, Serviciul are doar un director interimar, pe generalul Răzvan Ionescu.

Întrebat în februarie de ce nu numește un nou șef la SRI, președintele Klaus Iohannis a spus că nu este cazul să ne facem griji, deoarece „SRI funcționează impecabil”.

ADVERTISING

Cine este şi ce a făcut Cristian Bizadea

Cristian Bizadea are 48 de ani şi anterior numirii ca adjunct al şefului SRI a fost şef al Cabinetului directorului SRI, potrivit biografiei sale citate de Agerpres.

De la angajarea în SRI, în anul 2001, a deţinut diferite funcţii în Direcţia Generală Contraspionaj: locţiitor al şefului direcţiei, şef de departamente de analiză, operaţiuni şi planificare. În această calitate, a participat la operaţiuni derulate în cooperare cu parteneri interni şi externi ai SRI.

Este lector universitar şi a predat cursuri de analiză a informaţiilor şi analiză de risc la Universitatea din Bucureşti şi la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul". De asemenea, este licenţiat în Drept al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu şi are un master în comunicare şi relaţii publice, obţinut la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇