Intervenție de urgență pentru stabilizarea provizorie a străzii care s-a prăbușit în Slănic

Intervenție de urgență pentru stabilizarea provizorie a străzii care s-a prăbușit în Slănic

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, vineri, realizarea unei intervenţii de urgenţă pentru stabilizarea provizorie a străzii 23 August din Slănic, surpată în urmă cu o săptămână.

După stabilizarea provizorie a tronsonului surpat, se vor lua măsuri pentru stabilizarea definitivă a zonei afectate.

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a declarat că intervenţia de urgenţă se va realiza în baza unui contract încheiat de administraţia locală a oraşului.

El a precizat că a solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) să facă verificări cu privire la toate lucrările care s-au derulat la Slănic, specialiştii ISC urmând a stabili dacă au fost respectate toate normele de către cei care au realizat diverse intervenţii pe strada afectată de surpare.

ADVERTISING

Autorităţile din judeţul Prahova au decis joi evacuarea încă unui bloc de locuinţe din oraşul Slănic, unde surparea care a apărut pe strada 23 August s-a accentuat. Astfel, 16 persoane au fost ”rugate” acum să îşi părăsească locuinţele, după ce în groapa apărută în stradă s-a scufundat, pe verticală, un stâlp.

Anterior, 42 de locuitori ai oraşului Slănic, judeţul Prahova, fuseseră evacuaţi după ce o porţiune din strada 23 August s-a prăbuşit. Încă de marţi s-a anunţat că aceştia nu se vor putea întoarce în apartamentele lor, întrucât blocurile au fost afectate. Specialiştii au arătat că prăbuşirea străzii nu a fost provocată de cauze naturale, ci de acţiunea omului.

ADVERTISING

Prefectul de Prahova, Emil Drăgănescu, a lansat un atac dur la adresa Consiliului Judeţean Prahova, acuzându-i pe liberalii din conducere că lipsesc, aşa cum fac de obicei, de la şedinţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi nu au trimis pe nimeni la Slănic, unde CJ a derulat o amplă lucrare de introducere a reţelei de gaze.

”Din păcate, oamenii nu se vor întoarce acasă. Rapoartele preliminare solicită autorităţilor publice locale să facă studii ample, să facă lucrări de intervenţie şi abia după aceea oamenii să se întoarcă acasă.

ADVERTISING

În momentul de faţă ne confruntăm cu nişte fenomene de tasare care afectează şi blocurile, nu ştim cât vor avansa, nu ştim dacă erau dinaintea acestei surpări sau dacă au apărut pe parcursul ei, dar cert este că blocurile evacuate nu pot fi repopulate în momentul de faţă”, declara, marţi seară, prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇