Germania acuză Rusia de un atac cibernetic intolerabil și avertizează că vor exista consecințe

Germania acuză Rusia de un atac cibernetic intolerabil și avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor exista consecinţe.

„Astăzi putem spune fără ambiguitate că putem atribui acest atac cibernetic unui grup numit APT28, care este condus de serviciile de informaţii ale Rusiei”, a declarat ministrul de Externe german, Annalena Baerbock, într-o conferinţă de presă, transmit AFP şi Reuters.

"Cu alte cuvinte, acesta a fost un atac cibernetic susţinut de Rusia împotriva Germaniei şi este absolut intolerabil şi inacceptabil", a adăugat ea, promiţând "consecinţe".

ADVERTISING

Ancheta federală asupra acestui atac care a vizat SPD în ianuarie 2023 tocmai a fost finalizată, a spus ministrul, fără a oferi alte detalii.

Baerbock a luat cuvântul după o întâlnire la Adelaide cu omologul său australian, Penny Wong, care a declarat la rândul său că este "profund tulburată" şi a asigurat Berlinul de sprijinul Canberrei.

"Ne-am alăturat deja Statelor Unite, Regatului Unit, Canadei şi Noii Zeelande pentru a atribui activităţi cibernetice rău intenţionate APT28", a afirmat Wong.

Grupul APT28, cunoscut şi sub numele de Fancy Bear, este acuzat că este responsabil pentru zeci de atacuri cibernetice din întreaga lume.

ADVERTISING

Agenţia de securitate informatică a Uniunii Europene a prezentat informaţii din presa germană în 2023 care indică faptul că un oficial SPD a fost vizat de un atac cibernetic "care ar putea avea ca rezultat o posibilă dezvăluire de date".

Aceste informaţii au arătat "semne concrete" ale originii ruse a atacului, potrivit agenţiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇