Incendiu puternic la rectoratul Politehnicii. UPDATE A fost anunțată cauza

Incendiu puternic la rectoratul Politehnicii. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> A fost anunțată cauza

Un incendiu a izbucnit marți seară în clădirea rectoratului Universității Politehnice din Bucureşti.

Potrivit ISU București-Ilfov, nu se vede flacăra, dar sunt degajări mari de fum, de la subsolul clădirii.

Autoritățile anunță că se intervine cu 10 autospeciale de stingere. Din informațiile de la acest moment, nu sunt persoane afectate.

politehnica-incendiu-februarie-2021
Foto: ISU București-Ilfov

UPDATE 18:00 - Incendiul a fost localizat, anunță ISU, care precizează că flăcările s-au manifestat la subsol, pe 50 mp, intr-o cameră tehnică. La scurt timp după, a fost stins.

incendiu-politehnica-2021
Foto: ISU București-Ilfov

UPDATE 22:28 - Reprezentanţii Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) afirmă că, din informaţiile pe care le deţin, incendiul a fost provocat de un echipament aflat în subsolul tehnic al clădirii Rectoratului, care s-a defectat, fără avea însă flacără deschisă, dar cu degajarea unei cantităţi importante de fum.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost "prompt" semnalat de către personalul de serviciu în urma declanşării sistemelor de detecţie şi avertizare la incendiu şi la faţa locului s-au deplasat peste 10 echipaje de pompieri, care au intervenit "imediat".

"Astfel, a fost identificat exact perimetrul afectat şi incendiul a fost stins în scurt timp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, pagubele materiale urmând a fi evaluate. Personalul aflat în clădire la momentul producerii incidentului a fost evacuat de urgenţă, conform procedurilor standard în astfel de situaţii.

ADVERTISING

Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale. Universitatea Politehnica din Bucureşti mulţumeşte ISU Bucureşti şi membrilor echipajelor de intervenţie pentru profesionalism, rapiditate şi implicare", se menţionează în comunicat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇