Incendiu la Prosper: Centrul comercial fusese amendat pentru lipsa autorizației de incendiu

Incendiu la Prosper: Centrul comercial fusese amendat pentru lipsa autorizației de incendiu

Centrul comercial din București afectat marți după-amiază de un incendiu puternic fusese amendat pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București a prezentat, marți seară, filmul evenimentelor. Incendiul a fost anunțat la ora 16:43.

„Resursele celei mai apropiate subunități au efectuat o recunoaștere și au comunicat faptul că incendiul se manifestă la partea superioară a clădirii, cu degajare mare de fum. În baza informațiilor preliminare furnizate din teren, dispozitivul a fost imediat suplimentat cu autospeciale de la alte subunități operative. Comandantul intervenției a dispus măsuri urgente pentru realizarea dispozitivelor de căutare-salvare a unor posibile persoane surprinse în interior, de protejare a vecinătăților, respectiv pentru localizarea și stingerea incendiului”, arată sursa citată.

ADVERTISING

Fumul intens rezultat în urma procesului de ardere s-a degajat către clădirile din zonă, direcția de propagare fiind influențată de rafalele de vânt. În acest sens a fost transmis un mesaj RO-Alert.

Nu au fost persoane rănite.

Pentru gestionarea situației de urgență, ISUBIF a intervenit cu 27 de autospeciale de stingere, 6 autospeciale pentru intervenție de la înălțime, 2 autospeciale pentru descarcerare, 3 SMURD și 5 ambulanțe ale SABIF.

„În ceea ce privește respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, precizăm faptul că ultimele două controale la această construcție au fost efectuate în anii 2018 și 2021, prilej cu care a fost aplicată sancțiune contravențională pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu”, arată Inspectoratul pentru Situații de Urgență București.

ADVERTISING

La locul incendiului au rămas, marți seară, 8 autospeciale de stingere, 3 autoscări, 1 descarcerare și 1 SMURD.

Vezi aici știrea inițială și imaginile de la fața locului: Incendiu puternic la un centru comercial din București. Alertă pentru cei care locuiesc în zonă (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇