Şcolile și spitalele pot obține mult mai simplu avizul de securitate la incendiu. Guvernul amână termenul de la care devine obligatorie autorizaţia

Şcolile și spitalele pot obține mult mai simplu avizul de securitate la incendiu. Guvernul amână termenul de la care devine obligatorie autorizaţia

Clădirile publice, printre care se numără școlile și spitalele, pot obține mult mai simplu avizele de securitate la incendiu, a anunțat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

El a declarat, miercuri, că a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care au fost aduse modificări legii privind apărarea împotriva incendiilor.

Printre acestea se numără exceptarea de la obligația de obținere a avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu în cazul lucrărilor care urmăresc „îmbunătățirea altor cerințe fundamentale ale construcțiilor”.

ADVERTISING

De exemplu, este vorba despre intervenții la acoperișul clădirilor sau despre schimbări de destinații ale unor încăperi.

O altă prevedere este amânarea termenului pentru obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu până la data de 31 decembrie 2022.

Este vorba însă despre construcţiile şi amenajările pentru care se face dovada alocării fondurilor necesare sau a încheierii de contracte pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor în vederea conformării construcţiei la cerinţa de securitate la incendiu.

ADVERTISING

"Deci dacă există probe că avem finanţare şi că lucrările se vor desfăşura, se poate amâna până la sfârşitul anului 2022. Condiţia este să existe proba finanţării", a precizat Arafat.

Ordonanța mai stabilește și menținerea valabilității autorizației de securitate la incendiu în cazul construcțiilor la care se schimbă destinația. Asta în cazul în care noua destinație respectă prevederile de proiectare.

„Până acum, schimbarea destinaţiei însemna un nou proces de autorizare, trebuia obligatoriu să fie cerut. Acum se face o excepţie – dacă destinaţia nu schimbă anumite lucruri fundamentale care necesită acest lucru, rămâne autorizaţia valabilă”, a spus Arafat.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇