Incendiu devastator în comunitatea de rromi din Miercurea Ciuc (Video). Sute de oameni au rămas pe drumuri, iar liderii UDMR fac apel la solidaritate

Incendiu devastator în comunitatea de rromi din  Miercurea Ciuc (Video). Sute de oameni au rămas pe drumuri, iar liderii UDMR fac apel la solidaritate

Un incendiu puternic a izbucnit, joi seara, la locuinţele comunităţii de rromi din cartierul Şumuleu din Miercurea Ciuc. Focul a fost stins cu greu, după ce zeci de pompieri militari şi civili s-au luptat timp de mai multe ore cu flăcările.

Incendiul violent a distrus total sau parţial 20 de case din lemn.

230 de persoane afectate vor fi cazate într-o sală de sport din oraş.

"Incendiul a fost lichidat. O parte dintre persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de incendiu s-au adăpostit peste noapte la rude sau vecini, iar alte 230 de persoane au fost cazate într-o sală de sport din municipiul Miercurea Ciuc, unde li s-a asigurat mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, cu sprijinul autorităţilor locale, al armatei şi prin mobilizarea exemplară a populaţiei.

ADVERTISING

Vineri dimineaţă, la ora 10:00, a fost convocată şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă", au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Primarul oraşului, Korodi Attila, a declarat că 230 de persoane vor fi cazate la Sala de sport "Eros Zsolt", dar este pregătită şi o a doua sală de sport, în cazul în care va fi nevoie.

"230 de persoane vor fi transportate la 'Eros Zsolt', avem disponibilizată şi cealaltă sală de sport, dar încă nu ne trebuie, ca suprafaţă. Încă la "Eros Zsolt" gestionăm, vedem spre noapte dacă e de ajuns sau nu pentru a pune atâtea saltele. Saltele vin de la Primărie, de la Caritas, de la Direcţia Socială de la Consiliul Judeţean, de la spital, de la Armată şi de la primăriile vecine", a spus joi seara Korodi Attila.

Atât primarul Korodi Attila, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, au făcut apel la solidaritate şi i-au rugat pe locuitorii oraşului să vină în sprijinul celor afectaţi.

"Vorbim de oameni foarte săraci. Ca să putem să gestionăm câteva sute de oameni, orice ajutor, un ceai cald e bine-venit. Ştiu că şi unele restaurante s-au mobilizat", a mai spus Korodi.

Un apel la solidaritate şi un îndemn la ajutor a fost postat pe pagina de Facebook şi de preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

UPDATE Incendiula fost provocat de un burlan metalic de fum neizolat termic faţă de materialele combustibile, a informat ISU Harghita.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 400.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 100.000 lei, adaugă ISU.

ISU Harghita a mai precizat că o parte din persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de incendiu s-au adăpostit peste noapte la rude sau vecini, iar alte 252 de persoane, din care 141 de copii, 107 adulţi şi 4 femei gravide, au fost transportate şi cazate într-o sală de sport, unde li s-a asigurat bunuri de strictă necesitate: mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, încălţăminte, cu sprijinul autorităţilor locale, armatei, spitalului şi altor instituţii şi prin mobilizarea locuitorilor oraşului.

ADVERTISING

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇