Încă o amendă pentru Diana Șoșoacă, după scandalul cu polițiștii care i-au reținut permisul

Încă o amendă pentru Diana Șoșoacă, după scandalul cu polițiștii care i-au reținut permisul

Poliţiştii din Ilfov i-au aplicat senatorului Diana Şoşoacă o nouă amendă, de 1.000 de lei, în urma scandalului provocat după ce a rămas fără permis.

Diana Şoşoacă a avut o dispută cu poliţiştii care au oprit-o în trafic, pe care i-a insultat şi ameninţat, punând întreaga situaţie pe seama sistemului care vrea să o oprească din campania electorală.

Cea de a doua amendă se referă la încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

”Având în vedere afirmaţiile şi expresiile proferate, la adresa poliţiştilor rutieri, de către femeia sancţionată la data de 10 martie a.c., pentru depăşirea limitei maxime de viteză,  poliţiştii rutieri din Buftea au aplicat persoanei respective sancţiunea contravenţională cu amendă în valoare de 1.000 de lei (...) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, precizează IPJ Ilfov.

ADVERTISING

Practic, Şoşoacă a fost sancţionată conform articolului de lege care prevede: "constituie contravenţie săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora".

Amintim că duminică IPJ Ilfov anunţa, referitor la Dina Şoşoacă, că poliţiştii rutieri au prins-o conducând prin Buftea cu 110 km/h, pe un tronson de drum pentru care limita maximă de viteză este de 40 km/h.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit normelor legale în vigoare, poliţiştii au amendat-o cu 1.485 lei şi i-au reţinut permisul auto pentru 90 de zile.

În consecinţă, Diana Şoşoacă a insultat poliţiştii şi i-a ameninţat că le va face plângere penală, negând că ar fi mers cu viteză şi refuzând să semneze procesul verbal, iar ca de obicei, a filmat şi postat pe Facebook întreaga scenă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇