Diana Șoșoacă i-a făcut plângere penală lui George Simion pentru lovire și jigniri cu conotație sexuală: "M-a făcut scroafă!"

Diana Șoșoacă i-a făcut plângere penală lui George Simion pentru lovire și jigniri cu conotație sexuală: "M-a făcut scroafă!"

Diana Șoșoacă a anunțat, miercuri, că a depus plângere penală împotriva lui George Simion, după scandalul de marţi seară din Parlament, când cei doi au fost la un pas de o încăierare.

Diana Șoșoacă a transmis textul plângerii pe care a adresat-o către Parchetul General, potrivit Digi 24.

Ea spune că i s-a adresat lui Simion în plen „pentru câteva întrebări referitoare la minciunile pe care le-a menționat în presă cu privire la faptul că săptămâna trecută, în timp ce mă aflam la Viena împreună cu o delegație a Partidului S.O.S. România pe care îl conduc, aș fi avut o întâlnire secretă cu acesta, noaptea, pentru a stabili o strategie politică în care să unim forțele AUR și S.O.S România, dar fără să afle alții, menționând în articolele defăimătoare că am fost păziți de spioni și că aș fi primit 30.000 euro de la ruși pentru campania electorală”.

ADVERTISING

Diana Șoșoacă arată că acțiunile liderului AUR i-au adus prejudicii de încredere în propriul electorat și îl acuză de adresarea de jigniri cu conotație sexuală, agresiune fizică și distrugere:

"Am fost nevoită să vorbesc direct cu dl Simion pe live, un mod pe care îl folosim mereu atât eu, cât și acesta, astfel încât să pot aduce la cunoștința opiniei publice minciunile distribuite de acesta.

Astfel că acesta a început să mă înjure într-un mod extrem de jignitor, cu expresii cu conotație sexuală, să mă învinuiască de faptul că 'fac agitație', ca în final să mă lovească peste mâini, dorind, ca dintr-o mișcare, să îmi producă suferințe fizice și să îmi distrugă telefonul, cu care filmam. Telefonul a zburat efectiv pe jos, a ieșit inclusiv din husa sa în care stătea fixat, astfel că lovitura a fost extrem de violentă, m-a făcut 'scroafă', și-a chemat colegii să facă scut în jurul său, ca să mă înlăture să nu îi mai adresez întrebări", scrie Şoşoacă, în plângerea sa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Consider că acțiunea sa de a mă lovi violent peste mâini constituie infracțiunea de loviri sau alte violențe, înscriindu-se pe tipicitatea faptei prevăzute de legea penală, fiind săvârșită cu intenție directă, nejustificată și imputabilă așa-zisului 'deputat'. Urmarea directă a lovirii a fost deteriorarea telefonului mobil, cu care am înregistrat fapta penală.

Cea mai gravă acțiune săvârșită de către pseudo-deputatul George Simion este șantajarea subsemnatei, faptă pe care a văzut-o o întreagă țară. Acesta a declarat în fața tuturor colegilor 'Te agresez sexual, scroafo!'", a continuat Diana Șoșoacă.

ADVERTISING

Senatoarea consideră că "aceste cuvinte se înglobează în infracțiunea de șantaj", întrucât amenințarea lui Simion a fost făcută cu scopul ca "subsemnata să încetez (sic!) să-i critic deciziile și să-mi exprim opiniile politice".

"Solicit respectuos Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să înceapă urmărirea penală in personam a deputatului George Simion și punerea în mișcare a acțiunii penale în cel mai scurt timp pentru infracțiunile de lovire, șantaj, amenințare și distrugere, toate comise cu intenție directă", își încheie Dianei Șoșoacă plângerea.

Parlamentarii AUR au protestat, marţi seară, în Parlament, cerând oprirea ”batjocurii” şi acordarea banilor promişi profesorilor. Liderul AUR, George Simion, a acuzat-o pe Diana Şoşoacă de faptul că a făcut scandal, la cererea PSD, iar Diana Şoşoacă a susținut că acesta a lovit-o şi a spus că va depune plângere penală.

Urmăreşte LIVE dezbaterile de miercuri pe buget. AUR a părăsit sala. Amendament UDMR pentru limba română. Ciucă spune că românii sunt un empatici și toleranți (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇