În premieră, stare de urgență la New York, din cauza inundațiilor: Cel puțin nouă morți (Video)

În premieră, stare de urgență la New York, din cauza inundațiilor: Cel puțin nouă morți (Video)

Bill de Blasio, primarul oraşului New York, a declarat miercuri noapte stare de urgenţă după ce au fost înregistrate precipitaţii record în urma uraganului Ida. Cel puţin nouă persoane au murit.

Regiunea este grav afectată, cu cel puţin o tornadă produsă în sudul New Jersey şi inundaţii în New York City, potrivit nbcnews.com.

Este prima dată când pentru oraşul New York a fost declarată „urgenţă de inundaţii”, după ce ploi puternice din urma uraganului Ida au căzut în regiune miercuri.

De Blasio a declarat starea de urgenţă şi le-a spus oamenilor să evite drumurile şi pasajele. Departamentul de pompieri al oraşului a intervenit de urgenţă în cinci cartiere. 

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa în inundaţiile din oraşul Passaic din New Jersey, a declarat pentru CNN primarul Hector Lora.

De asemenea, o persoană a murit în New Jersey, iar alte şapte şi-au pierdut viaţa la New York City, inclusiv un băiat în vârstă de 2 ani.

Probleme la metrou și aeroporturi

Circulaţia metroului din oraş a fost limitată sau suspendată din cauza inundaţiilor, a transmis compania. Aeroporturile LaGuardia şi JFK au înregistrat perturbări ale zborurilor, iar aeroportul Newark Liberty din New Jersey a anunţat că şi-a suspendat activitatea din cauza inundaţiilor grave.

Guvernatorul statului New Jersey a declarat stare de urgenţă din cauza condiţiilor meteorologice. „Staţi departe de drumuri, staţi acasă şi rămâneţi în siguranţă”, a spus Phil Murphy.

Cel puţin o tornadă a fost înregistrată în Mullica Hill, New Jersey. Au fost distruse mai mult de nouă case, iar pagube materiale au fost raportate şi în sud-estul Pennsylvania şi New Jersey.

Mii de oameni evacuați

Transportul feroviar din New Jersey a fost suspendat. Mii de oameni au fost evacuaţi miercuri din cauza nivelului ridicat al apei în Pennsylvania, iar în New Jersey a fost înregistrat cel puţin un deces.

Ploile şi vântul puternic au fost înregistrate după trecerea Ida, care a lovit duminică Louisiana ca uragan de categorie 4.

Uraganul şi rămăşiţele lui au lăsat fără electricitate sute de mii de gopodării din Louisiana şi alte regiuni. Cel puţin şapte oameni au murit.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇