Uraganul Ida amenință statul american Louisana: Locuitorii fug din calea unei furtuni de proporții istorice

Uraganul Ida amenință statul american Louisana: Locuitorii fug din calea unei furtuni de proporții istorice

În condițiile în care uraganul Ida se apropie de coasta Louisanei, locuitorii acestui stat american se pregătesc de o furtună de proporții istorice.

Meteorologii au anunțat oficial, sâmbătă seară, că uraganul Ida se întețește deasupra apelor din Golful Mexic, generând vânt ce depășește 210 km/h și ploi puternice, având un potențial ridicat să intre în perioada următoarea în categoria a 4-a, cu efecte devastatoare, transmite The Guardian.

Ba mai mult, specialiștii au avertizat că are potențialul să devină unul dintre cele mai periculoase uragane care lovesc Louisana, o regiune cunoscută mai ales pentru căldurile extreme.

ADVERTISING

„Suntem îngrijorați de dezvoltarea explozivă cu puțin timp înainte de a ajunge la uscat”, a spus Jim Foerster, meteorolog șef la DTN, care oferă sfaturi meteorologice companiilor petroliere și de transport.

Oficialii au ordonat evacuarea pe scară largă a zonelor joase și a celor de coastă.

„Va fi unul dintre cele mai puternice uragane din Louisiana din anii 1850 încoace”, a transmis guvernatorul statului, John Bel Edwards, în cadrul unei conferințe de presă.

Zeci de mii de rezidenți ai zonelor de coastă din sud-estul regiunii au fost nevoiți să se supună ordinului de evacuare obligatorie, în timp ce locuitorii din New Orleans au fost sfătuiți să plece, ca măsură preventivă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Așadar, s-au creat ambuteiaje pe autostrăzile statale, dar și o aglomerație de nedescris la cel mai mare aeroport internațional din zonă, având în vedere că toate zborurile vor fi anulate începând de duminică.

Amintim că New Orleans și localitățile din jur au fost lovite de uraganul Katrina, în 2005, cu efecte devastatoare, fiind nevoie de câțiva ani buni ca viața locuitorilor să revină la normal.

Citește și: Nord-estul SUA, lovit de primul uragan din ultimii 30 de ani

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇