Imaginile zilei: Influentul Iulian Dumitrescu, pus sub control judiciar de DNA (Galerie foto)

Imaginile zilei: Influentul Iulian Dumitrescu, pus sub control judiciar de DNA (Galerie foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte al PNL şi lider al organizaţiei judeţene Prahova, a ajuns, joi după-amiază, la sediul DNA din Capitală.

Dumitrescu a fost adus cu mandat.

Acolo se aflau deja, de mai multe ore, şi sora lui Dumitrescu şi soţul acesteia.

După trei ore, Iulian Dumitrescu a ieşit de la audieri alături de avocatul său. În ciuda insistenţei jurnaliştilor prezenţi, şeful CJ Prahova nu a vrut să facă niciun fel de declarații, s-a suit în maşină şi a plecat.

ADVERTISING

Avocatul însă a precizat că a fost pus sub control judiciar de DNA.

Iată acuzaţiile oficiale aduse de DNA: Iulian Dumitrescu, baronul PNL de Prahova, și-a plătit din șpagă excursii și bunuri de lux, liceu privat, cursuri de tenis și chiar chiria

DNA a anunţat de dimineaţă că face 19 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupţie şi fals, săvârşite în perioada 2020 - prezent, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.

ADVERTISING

Astfel, în acest dosar au fost efectuate percheziţii la domiciliul preşedintelui CJ Prahova, dar şi la mai mulţi membri ai familiei, printre care şi la sora acestuia, Angelica Lambrea, precum şi la sediul CJ şi la sediul operatorului de apă Hidro Prahova.

Au avut loc percheziţii inclusiv în imobilul închiriat Dumitrescu într-un cartier de lux din Capitală.

Iată cine este liberalul Iulian Dumitrescu şi ce avere are

”În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări: Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie.

ADVERTISING

Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”, a scris Dumitrescu, pe Facebook.

Pe subiect a vorbit şi Cătălin Drulă (USR), care îl acuză pe Klaus Iohannis că e „patronul mafiei” și că-l protejează pe Iulian Dumitrescu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇