Imagini din satelit arată o nouă desfășurare de vehicule militare în Belarus, lângă granița cu Ucraina (Foto)

Imagini din satelit arată o nouă desfășurare de vehicule militare în Belarus, lângă granița cu Ucraina (Foto)

Imagini din satelit arată o nouă desfășurare de peste 100 de vehicule militare și zeci de trupe în sudul Belarusului, lângă granița cu Ucraina, a anunțat marți o companie privată americană.

Imaginile publicate de Maxar Technologies, care urmărește de câteva săptămâni mișcarea forțelor ruse, nu au putut fi verificate de Reuters, scrie Channel News Asia.

Imaginile arată, de asemenea, că un nou spital de campanie a fost amenajat la o garnizoană militară din vestul Rusiei, aproape de granița cu Ucraina, precizează Maxar.

ADVERTISING

Belarusul a anunţat că exerciţiile militare comune cu Rusia desfăşurate pe teritoriul tău, care ar fi trebuit să se încheie duminica trecută, vor continua.

”Transportoare folosite pentru mutarea tancurilor, artileriei și alte echipamente grele au fost văzute și în apropierea graniței cu Ucraina, în vestul Rusiei, precum și mai multe noi desfășurări de trupe”, potrivit Maxar.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat luni seară că Rusia recunoaşte provinciile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marţi, liderul de la Kremlin a cerut formal camerei superioare a Parlamentului de la Moscova să autorizeze trimiterea de trupe în cele două provincii, solicitare aprobată.

Putin a spus că trupele vor menține pacea în cele două regiuni.

Totodată, el a precizat că Rusia va acorda „republicilor populare” Doneţk şi Lugansk sprijin militar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇