Parlamentul Rusiei aprobă trimiterea armatei în ajutorul separatiştilor din Ucraina

Parlamentul Rusiei aprobă trimiterea armatei în ajutorul separatiştilor din Ucraina

Camera superioară a Parlamentului rus a aprobat, marţi seară, cererea preşedintelui Vladimir Putin de a desfăşura trupe în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, a căror independență a fost recunoscută de Rusia.

După o dezbatere fulger, Consiliul Federaţiei a aprobat în unanimitate, cu 153 de voturi, această cerere, informează AFP.

Ministrul-adjunct al apărării al Rusiei, Nikolai Pankov, a citit cererea preşedintelui Putin în faţa Consiliului Federaţiei reunit în sesiune extraordinară, argumentând că „la frontierele republicilor populare Doneţk şi Lugansk au fost desfăşuraţi 60.000 de soldaţi şi blindate (ale armatei Ucrainei – n.red.)”.

„Nu avem de ales”, a spus Pankov, „trebuie să luăm apărarea locuitorilor din aceste tinere state. Vă cer să susţineţi propunerea preşedintelui” Putin, a insistat el.

Potrivit TASS, Consiliul Federaţiei a autorizat cererea preşedintelui Putin pentru utilizarea de forţe armate ale Federaţiei Ruse în afara ţării (Rusiei), în legătură cu situaţia din Donbas.

Documentul a intrat în vigoare din momentul adoptării lui.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇