Iarna s-a instalat deja în țară: Strat de zăpadă de câțiva cm în mai multe zone. Drumarii intervin pentru deszăpezire (Foto&Video)

Iarna s-a instalat deja în țară: Strat de zăpadă de câțiva cm în mai multe zone. Drumarii intervin pentru deszăpezire (Foto&Video)

Stratul de zăpadă în zona montană Rânca este, sâmbătă dimineaţa, de aproximativ 8 centimetri în decor, angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu intervenind permanent cu şase utilaje şi material antiderapant.

„La Rânca ninge, stratul de zăpadă este de 5 – 8 centimetri în decor. Se acţionează permanent cu lamă şi material antiderapant”, au informat reprezentanţii SDN Târgu Jiu, notează Agerpres.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, baza de deszăpezire din Rânca a fost verificată în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de către directorul general regional al DRDP Craiova, Bogdan Bratu.

ADVERTISING

Aceasta s-a asigurat că angajaţii sunt pregătiţi să intervină, dacă este nevoie, cu utilaje şi material antiderapant, având în vedere codul de vreme rea emis de meteorologi.

Iată intervențiile de pe DN 67C, Novaci-Rânca.

Acțiuni deszăpezire, DN 67C, Novaci-Rânca.

Posted by Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere on Friday, November 20, 2020

Și în Munții Rodeni zăpadă a depășit 7 cm

Stratul de zăpadă depus în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în Munţii Rodnei, depăşeşte 7 centimetri. Temperatura este sub 0 grade.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Bucă, spune că vremea a fost în general închisă și s-a răcit față de ziua precedentă. Cerul a fost noros și a plouat pe arii extinse.

ADVERTISING

În zonele de deal și de munte au căzut precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În zona înaltă de munte precipitațiile au fost sub formă de ninsoare. Vântul a prezentat intensificări trecătoare în zonele de deal, iar în zona înalta de munte a viscolit ninsoarea.

Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 centimetru se găsește depusă pe carosabilul DN 18 în Pasul Gutâi, între km 20 și km 35. S-a acționat cu două utilaje și s-au împrăștiat 22 tone de material antiderapant, arată Mediafax.

De asemenea, în Pasul Prislop se găsește depus pe carosabil un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 centimetru. S-a acționat cu două utilaje și s-au răspândit 24 tone de material antiderapant. S-a intervenit preventiv cu alte 10 tone de material antiderapant pe tronsoane ale drumului național 18, la coborârea spre localitatea Mara.

ADVERTISING

Stratul de zăpadă proaspăt depus măsoară până la 7 centimetri la stația meteo Iezer.

Unde a fost cel mai frig

Cel mai rece a fost noaptea trecută la Ocna Șugatag -1 grad Celsius și 0 grade la Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag.

Vremea va fi sâmbătă în general închisă în județ. Trecător vor fi precipitații slabe mixte în zona înalta de munte. Vântul va suflă slab, la moderat, cu intensificări trecătoare în zona înalta de munte. Temperaturile vor avea valori maxime cuprinse între 4 și 6 grade Celsius, iar minime între 0 și -4 grade Celsius.

Iată imagini cu zăpada din aceată dimineață din mai multe zone din țară:

Județul Cluj ❄️ În această dimineață Alex Galante / Bojan Ioan

Posted by Meteoplus on Friday, November 20, 2020

Județul Sibiu, Săliște❄️ În această dimineațăFlorin Damaschin

Posted by Meteoplus on Friday, November 20, 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇