Hrebenciuc iese din închisoare. Doi judecători nu au căzut de acord şi a fost nevoie de al treilea pentru eliberare

Hrebenciuc iese din închisoare. Doi judecători nu au căzut de acord şi a fost nevoie de al treilea pentru eliberare

Viorel Hrebenciuc va ieşi din închisoare după doar 10 luni executate dintr-o pedeapsă de 3 ani, primită în septembrie 2021, în dosarul Giga TV.

Tribunalul Ilfov a dispus, miercuri, eliberarea condiţionată a fostului deputat, după ce, iniţial, Hrebenciuc primise o decizie nefavorabilă la Judecătoria Sectorului 4.

Interesant este că cei doi judecători din completul de la Tribunalul Ilfov au avut opinii divergente cu privire la cazul lui Hrebenciuc, astfel încât în complet a intrat un al treilea magistrat, care a înclinat balanţa în favoarea eliberării fostului deputat.

Pentru a îndeplini condiţiile eliberării condiţionate, Viorel Hrebenciuc a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti şi a obţinut contopirea pedepselor primite în dosarele Giga TV (3 ani) şi cel privind retrocedările ilegale de păduri (2 ani), astfel încât la cele 8 luni executate în primul dosar s-au adăugat alte 10 luni din al doilea dosar.

ADVERTISING

Cum a intervenit Hrebenciuc la CNA pentru Pinalti

Pe 14 septembrie 2021, fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

În acelaşi dosar, fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan (Pinalti) a primit 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, fosta şefă CNA Laura Georgescu a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare, iar Narcisa Iorga, tot de la CNA, a primit 3 ani închisoare cu suspendare.

Potrivit DNA, în data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan.

Ulterior, Narcisa Iorga l-a îndrumat pe Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care Giga TV a formulat-o.

ADVERTISING

Printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga s-a numărat şi fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc.

Ca urmare a indicaţiilor primite, Ştefan i-a solicitat sprijin lui Hrebenciuc, astfel încât acesta să facă demersuri pentru a determina funcţionari din CNA ca instituţia să revină asupra deciziei.

Viorel Hrebenciuc a fost de acord şi s-a implicat pentru a o determina pe Laura Georgescu ca instituţia pe care o conducea să revină asupra deciziei.

"Ca urmare a acestor acţiuni, după numai două săptămâni, la 1 octombrie 2013, s-a emis o altă decizie prin care s-a revocat decizia anterioară".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇