Sorin Oprescu va fi eliberat, dar rămâne în Grecia

Sorin Oprescu va fi eliberat, dar rămâne în Grecia

Judecătorii din Grecia au decis să îl elibereze pe fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, imediat ce depune o garanție de 5.000 de euro.

El va rămâne în libertate timp de 30 de zile, până când avocații săi vor aduce documente privind condițiile de detenție din România și date specifice din dosar.

Va trebui să rămână însă în Grecia și să se prezinte de două ori pe săptămână la Poliție.

Măsura a fost propusă de procurorul de caz, iar magistrații au fost de acord.

Fostul primar al Capitalei a fost condamnat în urmă cu două săptămâni la 10 ani și 8 luni de închisoare, în dosarul în care era acuzat de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

ADVERTISING

Sentința a fost dublă față de cea din primă instanță, când judecătorii îl condamnaseră la doar 5 ani şi 4 luni de închisoare.

Ulterior, fostul primar general al Capitalei a fost dat în urmărire generală. Polițiștii s-au deplasat atât la apartamentul din București aflat pe numele iubitei lui Oprescu, cât și la vila din Ciolpani și nu au reușit să-l găsească pe fostul primar.

A fost însă prins și reținut, după câteva zile, în Grecia, fiind localizat de Interpol la Atena.

Amintim că, pe lângă privarea de libertate, magistrații au decis și confirscarea mai multor bunuri și sume de bani, dar și interzicerea unor drepturi pentru Oprescu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇