Adrian Mititelu va fi eliberat

Adrian Mititelu va fi eliberat

Adrian Mititelu Jr, finanţatorul FCU Craiova 1948, a anunţat, joi, pe un site de socializare, că tatăl său, Adrian Mititelu, cel care a fost patronul clubului din Liga I de fotbal, va fi eliberat din închisoare în urma unei decizii a Curţii Constituţionale a României.

„Azi, Curtea Constituţională a României a admis excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 155 alin. 1 Cod Penal, excepţie invocată de Adrian Mititelu în data de 20.05.2020 în dosarul în care a fost condamnat total nelegal la pedeapsa privativă de libertate de 3 ani pe care o execută în prezent”, susţine Mititelu Jr pe pagina personală de Facebook, mesajul fiind preluat şi pe contul oficial al clubului.

ADVERTISING

"În concret, pe lângă toate motivele ce conduceau la o soluţie de achitare, soluţie ce a fost dispusă în prima instanţă, Adrian Mititelu trebuia să beneficieze de încetarea procesului penal întrucât a survenit prescripţia răspunderii penale. Acest fapt nu s-a întâmplat, întrucât, instanţa a aplicat prevederile art. 155 alin. 1 Cod Penal, normă ce a fost astăzi declarată neconstituţională ca urmare a admiterii excepţiei de neconstituţionalitate invocate de Adrian Mititelu în dosarul soluţionat cu condamnarea sa. Efectul deciziei de azi este că încetează de îndată executarea pedepsei şi într-un termen foarte scurt Adrian Mititelu va fi eliberat", mai scrie Mititelu Jr.

ADVERTISING

La 5 noiembrie 2020, patronul clubului FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, era condamnat de Curtea de Apel Craiova la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, pedeapsă executată în regim de detenţie.

De asemenea, patronului clubului FCU Craiova 1948 i s-a interzis la momentul respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 3 ani. În baza art 12 din Legea 241/2005 i s-a interzis lui Mititelu dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!