Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare. UPDATE A fost ridicat din vila sa și dus la Rahova

Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> A fost ridicat din vila sa și dus la Rahova

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

În acelaşi dosar au mai fost judecaţi fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan ”Pinalti”, fosta şefă CNA Laura Georgescu şi Narcisa Iorga, fost membru CNA.

Laura Georgescu a primit o condamnare de 4 ani și 4 luni de închisoare, Gheorghe Ștefan va sta după gratii 4 ani și 6 luni închisoare, în timp ce Narcisa Iorga a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani.

ADVERTISING

În plus, Narcisa Iorga trebuie să facă 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, fie la ADP Sector 2, fie la ADP Sector 6.

Amintim că la finalul lunii iulie a fost condamnat la 2 ani de închisoare și în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, însă acea decizie nu e definitivă.

UPDATE 18:40 - La scurt timp după decizia magistraților, polițiștii s-au dus la vila sa din Capitală să-l ducă la închisoare. Potrivit Digi 24, Hrebenciuc se pregătea să se predea, astfel că polițiștii s-au întâlnit cu el în curte. Oamenii legii l-au preluat și l-au dus la Penitenciarul Rahova.

ADVERTISING

Dosarul Giga TV

În ce privește dosarul în care a fost condamnat astăzi, trimis în judecată de DNA în 2015, procurorii l-au acuzat pe Viorel Hrebenciuc că a intervenit pe lângă CNA, pentru a revizui decizia de retragere a licenţei postului Giga TV - controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Narcisa Iorga a fost urmărită urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru că i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, în ce mod se poate redobândi licenţa şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc.

ADVERTISING

Potrivit DNA, ca urmare a indicaţiilor primite de la Narcisa Iorga, „persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv”.

Procurorii anticorupţie susţin că Viorel Hrebenciuc - deputat şi membru al Comitetului Executiv Naţional al PSD -, la cererea lui Gheorghe Ştefan, s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul CNA ca instituţia să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul Giga TV.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇