Haos în spitalele din India, unde bilanțul zilnic a trecut de 200.000 de cazuri de Covid

Haos în spitalele din India, unde bilanțul zilnic a trecut de 200.000 de cazuri de Covid

India a înregistrat un nou record zilnic de cazuri noi de Covid-19.

200.739 de persoane au fost confirmate cu boala în ultimele 24 de ore, în timp ce spitalele abia mai au paturi libere și rezervele de oxigen sunt tot mai mici.

Totodată, 1.038 de persoane au murit, ceea ce urcă bilanțul negru total la 173.123 de morți.

Este a șaptea zi consecutivă în care a fost înregistrat un record de cazuri noi în India, țară fiind în plin val doi, în timp ce majoritatea lumii se luptă deja cu valul trei, informează Reuters. Mai mult, cifra s-a dublat în 10 zile.

ADVERTISING

Cel mai rău este afectat Maharashtra, stat vestic în care se află și orașul Mumbai. Un sfert dintre cazuri totale înregistrate în India au fost depistate aici.

Scene de groază au loc în spitalele din Maharashtra, precum și din alte regiuni din nord, cum ar fi Gujarat și Delhi, din nord, unde unitățile medicale nu mai fac față numărului uriaș de pacienți.

”Situația e îngrozitoare. Avem 900 de paturi, dar tot sunt peste 60 de pacinți care așteaptă să fie internați și nu avem loc pentru ei”, a povestit Avinash Gawande, de la Spitalul din Nagpur.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În Gujarat rezervele de oxigen sunt extrem de scăzute, și medicii avertizează că dacă situația nu va fi rezolvată bilanțul deceselor va crește vertiginos.

Guvernul a spus că producția de oxigen este la capacitate maximă de două zile și că are încredere că spitalele nu vor rămâne fără.

În total, India a înregistrat 14,1 milioane de cazuri de COVID de la începutul pandemiei, ceea ce plasează această țară pe locul doi în topul global. SUA ocupă prima poziție, cu 31,4 milioane de cazuri.

Acest val doi din India de COVID este mai letal decât primul, iar medicii avertizează că sunt afectați mult mai tare tinerii.

ADVERTISING

”Avem pacienți de 35 de ani cu pneumonie, la terapie intensivă, ceea ce nu vedeam anul trecut. Situația e haotică”, spune Dhiren Gupta, medic la Spitalul Sir Ganga Ram din New Delhi.

Deși lucrurile nu stau deloc bine, sute de mii de indieni participă în această perioadă la festivalul religios Kumbh Melala, înghesuindu-se pe malurile râului Gange, pe care mulți hinduși îl consideră sfânt.

Află mai multe date despre situația epidemiologică din India:

India a lansat „Festivalul vaccinării”. A înregistrat un nou record de infectări, 152.000 într-o singură zi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇