Guvernul Orban i-a demis pe şefii agenţiei meteo, pentru că un foc de artificii a fost amânat din cauza unor alerte de vreme extremă

Guvernul Orban i-a demis pe şefii agenţiei meteo, pentru că un foc de artificii a fost amânat din cauza unor alerte de vreme extremă

Şefa agenţiei de meteorologie din Ungaria, Kornelia Radics, şi adjunctul său, Gyula Horvath, au fost înlăturaţi din funcţii, luni, după ce focul de artificii programat la Budapesta de Ziua Naţională a fost amânat din cauza unor alerte de vreme extremă.

Radics şi Horvath au fost demişi de ministrul Tehnologiilor şi Industriei, Laszlo Palkovics, relatează BBC şi AFP.

Focul de artificii urma să fie “cel mai mare spectacol de artificii al Europei”. Însă cu şapte ore înainte de startul programat, evenimentul a fost amânat din cauza unor alerte de vreme extremă.

Furtuna anunţată de agenţia de meteorologie a schimbat însă direcţia sâmbătă şi a lovit alte zone ale Ungariei, ocolind total capitala.

Ar fi trebuit să fie lansate aproximativ 40.000 de artificii din 240 de puncte pe un segment de 5 kilometri de-a lungul Dunării, în Budapesta, spectacol la care de obicei asistă până la două milioane de oameni.

Evenimentul a fost amânat o săptămână.

Agenţia de meteorologie a postat duminică, pe Facebook, un mesaj prin care prezintă scuze, explicând că s-a întâmplat ceea ce era cel mai puţin probabil şi că aceste lucruri se pot întâmpla în meteorologie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇