Soluția lui Ciolacu la milioanele de euro investite de Ungaria în Transilvania: Dacă e imoral, statul român să facă la fel şi să nu se mai plângă

Soluția lui Ciolacu la milioanele de euro investite de Ungaria în Transilvania: Dacă e imoral, statul român să facă la fel şi să nu se mai plângă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, întrebat fiind cum comentează finanţarea de la Budapesta a unor asociaţii din care fac parte şi lideri ai UDMR, că, dacă e ceva ilegal acolo, instituţiile statului trebuie să ia atitudine, dar dacă e imoral „statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

„Nu am studiat foarte mult problema, am dat-o şi eu la partid, să vedem exact. Acuma… e ceva ilegal? Sunt lucruri ilegale acolo? Eu nu am ce să comentez. Dacă este ceva ilegal, cred că-s instituţiile statului, trebuie să-şi facă datoria. Este imoral? Foarte posibil! Atunci cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”, a afirmat Marcel Ciolacu vineri, într-o conferinţă de presă, întrebat cum comentează finanţarea cu fonduri de la Budapesta a asociaţiilor din care fac parte lideri ai UDMR. 

ADVERTISING

Întrebarea a fost adresată liderului PSD într-o conferinţă de presă în care l-a avut alături, la Bistriţa, şi pe ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, căruia nu i s-a cerut să comenteze subiectul. 

Presa a dezvăluit că Guvernul condus de Viktor Orban a finanțat cu milioane de euro, timp de mai mulți ani, activitatea unei fundații din Miercurea Ciuc, Mens Sana, în care liderii UDMR sunt implicați puternic, ministrul Mediului, Tanczos Barna, fiind chiar președinte al organismului.

Atât Tanczos Barna, cât și Kelemen Hunor au spus că nu văd „nicio legătură” între pozițiile lor față de discursul de la Tușnad al lui Viktor Orban, care a stârnit reacții dure peste tot în Europa, și finanțările primite din partea guvernului ungar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇