Grupul de luptă NATO din România are un nou comandant

Grupul de luptă NATO din România are un nou comandant

Colonelul Alexandre Feligonde este noul comandat al grupului de luptă NATO din România, anunţă Forţele Terestre Române.

Ceremonia de schimbare a comenzii, între comandantul Regimentului 8 Paraşutişti de Infanterie Marină, colonelul Cristophe Degand, şi comandantul Regimentului 1 Blindat, colonelul Alexandre Feligonde, a avut loc vineri, la sediul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu.

Evenimentul s-a desfășurat în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, şi a comandantului Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, generalul de brigadă Dorin Toma.

Schimbarea comenzii Grupului de Luptă al NATO din RomâniaAstăzi, 28 octombrie, la sediul Centrului Național de...

Publicată de Forţele Terestre Române pe Vineri, 28 octombrie 2022

Grupul de Luptă al NATO din România a fost format începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaţionale aliate din cadrul Forţei de Răspuns a NATO, dislocate în ţara noastră.

ADVERTISING

Constituirea grupurilor de luptă în Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria se înscrie în setul de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea descurajării şi apărării pe termen mediu şi lung, ca urmare a conflictului militar declanşat de Rusia în Ucraina.

La propunerea Franţei de a prelua rolul de naţiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance ("Spearhead") al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează, în prezent, Grupul de Luptă pentru Apărarea Colectivă (CDBG) pe teritoriul naţional, integrând, relaţional, efective ale Belgiei şi Ţărilor de Jos.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Forţele principale ale CDBG sunt dispuse în Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, unde vor executa misiuni şi activităţi de instruire, alături de structuri ale Armatei României.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇