Grevă majoră pe un aeroport din Paris - Sunt anulate 70% din zboruri, MAE a dat alertă de călătorie

Grevă majoră pe un aeroport din Paris - Sunt anulate 70% din zboruri, MAE a dat alertă de călătorie

Sindicatul controlorilor de trafic aerian din Franța a lansat un apel de grevă, astfel că se estimează că vor fi anulate aproximativ 70% din zborurile programate, sâmbătă, pe aeroportul Orly din Paris.

Doar acest aeroport francez este afectat de grevă.

Ministerul Afacerilor Externe sfătuiește cetăţenii români să se informeze de la companiile aeriene în legătură cu eventuale întârzieri sau anulări ale zborurilor şi să consulte pagina web a aeroportului Paris Orly.

De asemenea, se poate solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

ADVERTISING

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie și următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă:

  • Consulatul de la Paris: +33680713729;
  • Consulatul de la Marsilia: +33610027164;
  • Consulatul de la Lyon: +33643627736;
  • Consulatul de la Strasbourg: +33627050022.

Totodată, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: www.mae.ro, http://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro.

ADVERTISING

Ministerul reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie secţiunea 'Sfaturi de călătorie', disponibilă pe website-ul său, care oferă informaţii, alerte, atenţionări şi sfaturi de călătorie.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul aeroportului Otopeni, toate zborurile către Paris de astăzi din București aterizează pe aeroportul Charles de Gaulle.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇