Gheorghe Nichita a ieșit din închisoare după nici doi ani: A fost o durere foarte mare, dar toate au și un sens, un scop. O să îl vedem în curând

Gheorghe Nichita a ieșit din închisoare după nici doi ani: A fost o durere foarte mare, dar toate au și un sens, un scop. O să îl vedem în curând

Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost liberat din închisoare, miercuri, după ce Tribunalul Vaslui a respins contestația procurorilor la decizia Judecătoriei Vaslui de eliberare condiționată.

Fostul primar din Iaşi Gheorghe Nichita a fost încarcerat la sfârșitul lunii august 2022, în Penitenciarul Vaslui, după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi s-au pronunţat în dosarul „Amanta”. În urmă cu 8 ani, Nichita, pe atunci primar, a fost acuzat că şi-a spionat amanta din Primărie, inclusiv cu ajutorul unor angajaţi ai Poliţiei Locale.

ADVERTISING

Pentru instigare la abuz în serviciu, Gheorghe Nichita a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Cuantumul pedepsei pentru instigare la abuz în serviciu a fost majorat de la 4 ani la 5 ani închisoare.

La ieşirea din penitenciar, Gheorghe Nichita le-a spus jurnaliştilor că „toate au un sens şi un scop”, că nu va intra în politică, dar că va vorbi la un moment dat despre ceea ce i s-a întâmplat.

„A fost o durere foarte mare şi pentru mine, şi pentru cei dragi mie, familia mea, dar toate au şi un sens, un scop. Şi am încercat să găsesc acest scop. Şi o să îl vedem în curând. Dumnezeu are un scop pentru toate. Politică nu mai vreau să fac şi nu mă mai interesează politica. Dar, în schimb, prezenţa în opinia publică mă interesează. Am destulă experienţă acumulată în această viaţă, atât în domeniul administrativ, cât şi politic, şi nu numai. Am şi o experienţă de viaţă destul de bogată pentru că nu mi-a fost uşor prin toate prin care am trecut prin viaţă, în general, mai ales ultima suferinţă”, a spus Gheorghe Nichita.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a adăugat că nedreptatea doare cel mai tare, dar a refuzat să spună dacă el consideră că a făcut închisoare fiind nevinovat.

Totodată, el a cerut iertare de la cei care i-au fost aproape pentru suferinţa provocată acestora.

Nichita a adăugat că are două obiective pe termen scurt: sănătatea şi familia.

În toamna lui 2021, Nichita fusese eliberat condiţionat, în urma unei condamnări într-un alt dosar pentru luare de mită.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇