Cristian Popescu Piedone a fost eliberat. Înalta Curte l-a achitat în Dosarul Colectiv UPDATE Ce a declarat la ieșirea din închisoare

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat. Înalta Curte l-a achitat în Dosarul Colectiv <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Ce a declarat la ieșirea din închisoare

Fostul primar Cristian Popescu Piedone, condamnat în Dosarul Colectiv, este pus în libertate „de îndată”, potrivit deciziei definitive de miercuri a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

ÎCCJ a admis, miercuri, recursul în casaţie formulat de Popescu Cristian Victor Piedone împotriva deciziei de condamnare în dosarul Colectiv.

Instanța a casat, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce priveşte soluţia de condamnare a lui Popescu Cristian Victor Piedone, desfiinţând în aceleaşi limite şi sentinţa penală din 16 decembrie 2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală.

ADVERTISING

UPDATE Declarațiile lui Piedone la ieșirea din închisoare

„Există o speranță în România pentru dreptate. M-am rugat lui Dumnezeu să deschidă ochii judecătorilor. Pierdusem speranţa, dar nu pierdusem speranţa în Dumnezeu. Am spus Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la ultimul meu cuvânt, că mai sus de această treaptă a justiţiei din România nu există decât Dumnezeu. La Dumnezeu m-am rugat să audă rugile mele”, a declarat Cristian Popescu Piedone, după ce a ieșit din Penitenciarul Jilava.

El a precizat că îşi va relua funcţia de primar şi că nu va cere despăgubiri de la statul român.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Cu siguranță da. Scaunul e liber. Trebuie să mă întorc. Voi fi repus în funcție. Îmi voi duce sectorul până la capăt. A mă bate cu trecutul, îmi ard prezentul. Nu am nici vârsta, nici timpul necesar. Nu, nu voi cere despăgubiri, şi aşa statul este aşa cum e, dator, mai vin şi eu să îi cer ce?”, a spus Piedone.

Cristian Popescu Piedone le-a transmis un mesaj şi rudelor celor morţi la Colectiv, afirmând că ”le-a spus că dacă copiii lui erau acolo în acea seară şi mureau susţinea în continuare că este nevinovat”, dar că le înţelege furia.

ADVERTISING

Despre condiţiile din închisoare, Piedone a spus că ”nu vrea să ajungă nimeni aici, dar sunt cu bun simţ, dacă ai bun simţ, eşti respectat, dacă respecţi iar dacă te comporţi ca atare şi instituţia te respectă. Am ieşit la muncă, am muncit fără probleme, am cosit, le-am făcut pe toate. Nu am stat, cum zic alţii, mi-am luat recompense, m-am dus la cursuri, dar ce cursuri nu am făcut, pe domeniul meu, pe horticultură, trebuia să îi învăţ pe oamenii ăştia să planteze nişe plante”, a mai spus el.

Ce au decis magistrații

În rejudecare, magistrații Înaltei Curți l-au achitat pe Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC Colectiv Club SRL), a înlăturat dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat și au anulat formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12 mai 2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală în acelaşi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone.

Astfel, instanța a dispus punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză.

Decizia este definitivă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇