A luat un milion de euro şi n-a stat nici doi ani la închisoare. Bogdan Olteanu va fi eliberat

A luat un milion de euro şi n-a stat nici doi ani la închisoare. Bogdan Olteanu va fi eliberat

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, va ieşi din închisoare.

Decizia a fost luată definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, care a confirmat hotărârea tribunalului privind suspendarea executării pedepsei de 5 ani de închisoare.

Olteanu a fost condamnat acum nici doi ani pentru luare de mită, pentru că ar fi luat un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii de şedinţă din data de 08.07.2022, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul penal nr. 15635/3/2022/a1. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată şedinţă publică, azi 18.08.2022”, scrie în minuta instanţei.

ADVERTISING

Acuzaţiile DNA

Olteanu a fost acuzat de DNA şi ulterior condamnat pentru că a primit de la Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral (servicii de marketing şi consultanţă), în schimbul unor intervenţii la premierul de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Banii de la SOV ar fi ajuns printr-un intermediar la Bogdan Olteanu, fiind daţi în biroul acestuia din PNL.

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru şi într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇