Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

Bogdan Olteanu, fost preşedinte PNL al Camerei Deputaţilor şi fost viceguvernator BNR, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, joi, în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Administraţiei Deltei Dunării.

UPDATE Bogdan Olteanu s-a predat şi își va ispăși pedeapsa la Penitenciarul Mărgineni.

"La data de 29 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în comuna Aninoasa, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

Mandatul a fost emis de Tribunalul Bucureşti, pentru o perioadă de 5 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prevăzută de art. 291 din Codul Penal", se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Dâmboviţa.

ADVERTISING

Decizia de condamnare pentru Bogdan Olteanu

”În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul OLTEANU BOGDAN împotriva Sentinţei penale nr. 1960 din data de 24 decembrie 2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală, în Dosarul nr. 20082/3/2017.

Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului OLTEANU BOGDAN pentru infracţiunea de trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 Cod penal, de la 7 ani închisoare la 5 ani închisoare, menţinând pedepsele complementare şi accesorii aplicate aceluiaşi inculpat prin sentinţa apelată.

ADVERTISING

În temeiul art. 424 alin. 3 Cod de procedură penală rap. la art. 72 Cod penal, deduce din pedeapsa principală de 5 ani închisoare aplicată inculpatului perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, de la 29.07.2016 la 20.10.2016, inclusiv. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate”, se arată în decizia luată joi de Curtea de Apel Bucureşti.

7 ani de închisoare în primă instanţă

Olteanu a fost condamnat în decembrie 2019  la 7 ani de închisoare în dosarul în care a fost acuzat de DNA că a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul intervenţiilor la premierul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. El a atacat decizia cu apel.

ADVERTISING

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată în octombrie 2016, pentru trafic de influenţă. Banii de la Sorin Ovidiu Vîntu ar fi ajuns printr-un intermediar la Bogdan Olteanu, fiind daţi în biroul acestuia din PNL, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru şi într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇