Și Bogdan Olteanu ar putea ieși din închisoare. Instanța a dispus admiterea cererii de revizuire

Și Bogdan Olteanu ar putea ieși din închisoare. Instanța a dispus admiterea cererii de revizuire

Tribunalul Bucureşti a dispus vineri admiterea în principiu a cererii de revizuire formulată de Bogdan Olteanu şi a dispus suspendarea executării hotărârii de condamnare la pedeapsa de 5 ani închisoare care i-a fost aplicată în 2020 pentru acuzaţii de trafic de influenţă.

De asemenea, instanta a dispus rejudecarea dosarului penal în care a fost condamnat Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al BNR.

Cererea de revizuire a fost întemeiată pe faptul că Bogdan Olteanu a fost autor al aceleiaşi excepţii de neconstituţionalitate precum cele care au condus la Decizia nr. 358/2022 a Curţii Constituţionale a României, referitoare la întreruperea prescripţiei răspunderii penale.

ADVERTISING

Hotărârea de rejudecare a cauzei este definitivă, astfel ca procesul lui Bogdan Olteanu se va rejudeca începând din toamna acestui an.

Excepţia de neconstituţionalitate şi cererea de revizuire au fost formulate de o echipă formată din avocaţii Radu Chiriţă şi Ştefan Alexandru din cadrul SCA Chiriţă şi asociaţii şi de avocatul Andrei Sorescu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇