Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în „Dosarul Amanta”

Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în „Dosarul Amanta”

Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, sentinţa fiind definitivă, după ce a fost găsit vinovat pentru că şi-ar fi spionat amanta cu ajutorul poliţiştilor locali.

Tribunalul Iaşi a decis iniţial condamnarea fostului edil la cinci ani şi două luni de închisoare, iar magistrații Curţii de Apel Iaşi au coborât sentința la o cifră întreagă.

Tot marţi, magistraţii ieşeni au decis condamnarea la patru ani de închisoare în cazul fostului şef al Poliţiei Locale Liviu Hliboceanu.

ADVERTISING

În ce-l privește pe Nichita, el a fost depistat de poliţişti în municipiul Vaslui și dus la Penitenciarul Vaslui, în vederea executării pedepsei.

Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita este acuzat că şi-ar fi determinat subalternii de la Poliţia Locală să o urmărească pe fosta sa amantă Adina Samson, inclusiv când aceasta părăsea localitatea.

În operaţiunile de filare erau utilizate maşinile Poliţiei Locale, iar la acestea participa de regulă şi fostul şef al Poliţiei Locale din Iaşi Liviu Hliboceanu. Acesta îi raporta ulterior lui Nichita cu cine se întâlneşte amanta sa şi cât stă la adresele respective.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Una dintre operaţiuni a vizat urmărirea fostei amante când aceasta s-a cazat la un hotel din afara Iaşiului. Potrivit anchetatorilor, poliţiştii locali s-au cazat într-o cameră alăturată celei în care a stat Adina Samson şi i-au transmis lui Nichita că se aud zgomote suspecte prin perete, inclusiv de scârţâit al patului.

În toamna anului trecut, Nichita fusese eliberat condiţionat, în urma unei condamnări într-un alt dosar pentru luare de mită.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇