Frații Tate au fost amendați, după ce s-au filmat în timp ce hrănesc un urs

Frații Tate au fost amendați, după ce s-au filmat în timp ce hrănesc un urs

Fraţii Tate, care s-au filmat recent în timp ce hrănesc din maşină un urs de pe marginea drumului, au fost amendaţi cu câte 1.500 de lei. Ministerul Mediului a făcut, joi, anunţul, explicând că legislaţia din România interzice hrănirea animalelor sălbatice. De asemenea, hrănirea urşilor le schimbă comportamentul, iar cei care fac asta se pun în grav pericol.

Andrew Tate a postat, marţi, pe reţeaua X (fost Twitter), un clip de 29 de secunde în care arată cum, aflându-se într-o maşină roşie, hrăneşte un urs de pe marginea drumului.

ADVERTISING

”Urs, urs”, strigă la animal.

Fratele său, Tristan Tate, a postat pe aceeaşi reţea un clip de 16 secunde, alături de mesajul: ”Ce fel de câine este acesta?!”

Ministerul Mediului a anunţat, joi, că cei doi au fost amendaţi.

”În urma imaginilor publicate recent în spaţiul public, în care se pot observa doi cetăţeni care hrănesc intenţionat un exemplar de urs prin fereastra autovehiculului, Garda Forestieră Ploieşti s-a autosesizat şi a aplicat ambilor contravenienţi câte o sancţiune în valoare de 1.500 lei.

ADVERTISING

Reamintim că hrănirea exemplarelor sălbatice este strict interzisă de legislaţia românească. Prin astfel de acţiuni, cetăţenii se supun pe ei sau pe însoţitori unor riscuri majore.

În acelaşi timp, hrănirea exemplarelor de urs le modifică acestora comportamentul, făcându-i mai toleranţi cu prezenţa omului. Astfel de exemplare ajung, inevitabil, obiectul unor acţiuni de intervenţie”, au transmis oficialii Ministerului Mediului.

Aceştia anunţă că astfel de acţiuni vor continua.

”Pentru a evita atacuri cu consecinţe grave, pentru a proteja specia şi pentru a evita sancţiunile contravenţionale, facem apel la toţi cetăţenii să se abţină de la hrănirea urşilor sau a altor animale sălbatice”, a mai transmis Ministerul Mediului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇