Franţa a relaxat măsurile: Cetăţenii pot ieşi la 20 de km de casă pentru maxim 3 ore. Ce restricţii au rămas în vigoare

Franţa a relaxat măsurile: Cetăţenii pot ieşi la 20 de km de casă pentru maxim 3 ore. Ce restricţii au rămas în vigoare

Franţa a relaxat, sâmbătă, restricţiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a le permite magazinelor de produse neesenţiale să se redeschidă, iar oamenii să poată ieşi din locuinţe timp de până la trei ore pentru a face sport şi a-şi petrece timpul liber.

Această relaxare survine după aproape o lună de carantină strictă, care a făcut ca numărul de contaminări zilnice să scadă vineri până la 12.450, de la peste 60.000 de cazuri câte se înregistrau la începutul lui noiembrie în Franţa, informează dpa.

Guvernul francez vrea să ridice măsurile de izolare pe 15 decembrie. Primele vaccinări s-ar putea face la sfârşit de decembrie sau început de ianuarie

Timp de mai multe săptămâni, întreprinzătorii francezi din domeniul comerţului au cerut ca toate magazinele să fie redeschise.

Francezii vor putea ieşi acum la o distanţă de până la 20 de km de locuinţe, pentru exerciţii fizice, timp de până la trei ore pe zi. Înainte de aceasta, ei puteau ieşi din casă doar pentru o oră şi numai pe o rază de maxim 1 km de domiciliu.

Restaurantele, barurile şi spaţiile de evenimente rămân deocamdată închise.

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a anunţat sâmbătă prelungirea ajutoarelor de stat pentru industria ospitalităţii.

Iată cum arătau străzile Parisului părăsite, după ce francezii nu au mai avut voie să iasă din case acum o lună (Foto&Video)

Franţa a depăşit pragul de 50.000 de decese din cauza Covid

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro