Fostul șef al băncii Vaticanului a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru spălare de bani

Fostul șef al băncii Vaticanului a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru spălare de bani

Fostul șef al băncii Vaticanului, Angelo Caloia (foto), a fost condamnat la aproape nouă ani de închisoare pentru spălare de bani și delapidare.

În vârstă de 81 de ani, Caloia a primit o condamnare de 8 ani și 11 luni la închisoare, joi. El este cel mai înalt oficial de la Vatican care a fost condamnat pentru o infracțiune financiară, scrie CNN.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Avocatul său a anunțat deja că va ataca cu apel decizia instanței.

Caloia a fost președinte al băncii din 1999 până în 2009. El și doi avocați care s-au consultat pentru banca Vaticanului (IOR) au fost acuzați de delapidare de bani, în timp ce gestionau vânzarea imobilelor italiene deținute de IOR în perioada 2001-2008.

Curtea din Vatican i-a condamnat și pe cei doi avocați. Este vorba despre Gabriele Liuzzo, în vârstă de 97 de ani, care a primit aceeași pedeapsă precum Caloia.

Apoi, fiul lui Liuzzo, Lamberto Liuzzo, care are 55 de ani, a fost condamnat la 5 ani și două luni de închisoare.

Fiecare bărbat va trebui, de asemenea, să plătească amenzi și le este interzis să mai ocupe funcții publice, potrivit unui comunicat de la Vatican.

Toți trei au negat acuzațiile în timpul procesului, care a început în 2018.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖